Безотчетността на главния прокурор предизвиква тревога. Това се казва в

...
Безотчетността на главния прокурор предизвиква тревога. Това се казва в
Коментари Харесай

Доклад на ЕК: Безотчетността на главния прокурор предизвиква тревога


Безотчетността на основния прокурор провокира паника. Това се споделя в третия годишен Доклад за върховенството на закона, показан през днешния ден от Европейската комисия.

В документа е записано, че неналичието на опция за дейно следствие на обвинител №1 е дълготраен проблем. Той е установен освен от Европейска комисия, само че и от Европейския съд по правата на индивида и Съвета на Европа. Правомощията на основния прокурор и позицията му във Висшия правосъден съвет ускоряват въздействието му и в двете институции.

Будят паника и структурата и работата на Висшия правосъден съвет, се показва в отчета. Изтъква се и продължаващата нездравословна процедура за командироване за дълготрайно време на прокурори и съдии, вместо да се провеждат състезания за постоянни назначения.

Европейска комисия продължава да чака резултати от битката с корупцията по високите етажи на властта и превъзмогване на политическото въздействие над медиите. Комисията акцентира, че към момента няма задоволително на брой дефинитивни присъди за корупция по високите етажи.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР