Безаналоговите въоръжени сили на Русия не могат да установят контрол

...
Безаналоговите въоръжени сили на Русия не могат да установят контрол
Коментари Харесай

Русия не може да поеме контрол над небето на Украйна

" Безаналоговите " въоръжени сили на Русия не могат да открият надзор над небето на Украйна. Тя държи контрола върху по-голямата част от въздушното си пространство, разгласи през днешния ден разузнаването към английското министерство на защитата и добави, че Русия не е съумяла дейно да унищожи военновъздушните сили на тази страна или да възпре украинската военновъздушна защита, съобщи Ройтерс.

Според ведомството Русия има доста стеснен достъп по въздух до северна и западна Украйна и съветските военни действия главно са фокусирани върху южна и източна Украйна за обезпечаване на поддръжка за съветските сухопътни сили.

Русия продължава да взима на прицел украински военни обекти и логистична инфраструктура в цялата страна, споделя английското военно разузнаване. То твърди също така, че при множеството съветски въздушни удари по Мариупол евентуално са употребявани гравитационни бомби, които са без точно ориентиране, което понижава способността на Русия да прави разграничения при нанасяне на ударите и усилва риска от цивилни жертви.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че съветските цели са доста по-големи от войната в Украйна, съобщи ДПА. " Крайната цел на съветското управление е освен да завземе територията на Украйна, а да разчлени цяла Централна и Източна Европа и да нанесе световен удар по демокрацията ", съобщи Зеленски в обичайното си вечерно видео послание, оповестено късно нощес в Телеграм. В свободния свят на процедура всички схванаха, че нашествието в Украйна е единствено началото, добави украинският президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР