Членове на синдиката Солидарност“, предимно фермери и миньори, протестираха във

...
Членове на синдиката Солидарност“, предимно фермери и миньори, протестираха във
Коментари Харесай

Голям протест на фермери и миньори се проведе в Полша

Членове на синдиката „ Солидарност “, най-вече фермери и миньори, стачкуваха във Варшава против Зелената договорка на Европейски Съюз. Те желаят още веднъж да привлекат вниманието на политиците преди европейските избори.
Бих споделила на политиците в Брюксел да отдръпват изцяло Зелената договорка, с цел да се резервира правото на глас. Полша би трябвало да има право на несъгласие като всяка друга страна.
Виеслава – стачкуващ
Ние ще събираме подписи за народен цивилен референдум, с цел да желаяме от политиците да осъдят сегашната политика за климата в Европа.
Доминик Колорц – уредник на митинга, член на „ Солидарност “

На митинга се появиха претенденти за евродепутати, от които скоро може да зависи бъдещето на Зелената договорка.
Трябва да се изхвърли всичко, което е нездравословно, да се приготвят нови решения, само че това не би трябвало да бъде за сметка на европейците и европейската стопанска система, която от ден на ден губи конкурентоспособност. Време е бюрократите в Брюксел да слязат на земята, да изслушат хората и да приготвят решения, които служат на Европейския съюз, на неговата целокупност и развиване, само че на първо място на хората.
Беата Шидло – претендент за евродепутат от „ Право и правдивост “

Политици от всички партии са съгласни, че Зеленият пакт би трябвало да се промени, само че някои подчертават на значение да се ползват „ зелени “ политики.
За страдание, има групи, които са губещи от някои разпореждания на Зелената договорка. Докато се стремим да пазим околната среда, би трябвало да се погрижим за тези хора, които се усещат изключени, губещи от някои промени, и които стачкуват през днешния ден.
Ванда Новицка – претендент за евродепутат от Левица

Зелената договорка безспорно се трансформира в една от главните тематики на европейските избори и затова в един от главните фактори по какъв начин ще гласоподават милиони поляци през юни. 

Магдалена Ходовник – Euronews, Варшава
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР