Без повече политически назначения в туризма, настояват от бранша в

...
Без повече политически назначения в туризма, настояват от бранша в
Коментари Харесай

Сдруженията предлагат Мартин Захариев и за служебен министър на туризма

Без повече политически назначения в туризма , упорстват от сектора в отворено писмо до новия длъжностен министър председател Димитър Главчев.

В отвореното си писмо организациите и сдруженията излагат съответни цели, на които желаят да се обърне внимание. Също имат и предложение кой да бъде идващият министър на туризма - доктор Мартин Захариев, заместник-председател на Националния ръб по туризъм.

Припомняме, по време на договарянията за ротация, преди тя да се провали, организациите изпратиха и отворено писмо до Мария Габриел, в което още веднъж предлагаха Марин Захариев за минитър на туризма. Също така  - експертен кабинет, препоръчан от ГЕРБ. 

Писмото е подписано от: Национален Борд по Туризъм (НБТ), Българска Туристическа Камара (БТК), Българска асоциация за туризъм (БАТ), Сдружението на Заведенията в България (СЗБ), Българската Асоциация на Заведенията (БАЗ), Браншова асоциация на ресторантьорите - София, Сдружение на хотелиери и ресторантьори - Благоевград, Сдружение на хотелиери и ресторантьори - Велинград и Западни Родопи, Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите - Сливен, Сдружение по туризъм - Кюстендил, Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите - Кърджали, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите - Ямбол, Сдружение хотелиери и ресторантьори - Пловдив, Сдружение хотелиери и ресторантьори - Силистра.
 14 туристически организации си предложиха министър
14 туристически организации си предложиха министър

И със сериозна поръчка за дял от Бюджет 2025 година

Ето и целите, които се показват в отвореното писмо:
Приоритизиране на бранш " Туризъм " като държавна политика и съответното му почтено финансиране в бюджет 2025 г. Изработване и приемане на напълно нова национална тактика за стабилно развиване на туризма в Република България - незабавна актуализация! Консолидация на туристическите сдружения в бранша посредством основаване на Национална хотелиерска и ресторантьорска камара и Национална туристическа организация. Дигитална промяна на бранша. Единна осведомителна система за консолидиране на данните и регистрите в бранш " Туризъм ". Нов метод към Националния маркетинг на Destination Bulgaria като част от новата държавна идея за създаване на " Бранд България ". Постоянно повишение на квалификацията на човешки запаси и работна мощ посредством формите на дуалното образование и платените стажове. Създаване на гаранционен фонд за застраховане на отговорността на туроператорите, който е поръчител за правата на потребителите при неосъществени пътувания. Улесняване на процеса за издаване на електронни визи, съобразено с Единната визова политика на Европейски Съюз. Фокус към националните курорти, които са лицето на българския туризъм. Те би трябвало да бъдат развивани с опция за превръщането им в целогодишна дестинация, като се употребява целият им капацитет. Изготвяне на приспособена към актуалните провокации подзаконова рамка, която да регламентира статута на националните ни курорти. Активна законодателна активност в границите на 49-то Народно заседание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР