Берлин ще финансира една трета от разходитеМинистерството на отбраната на

...
Берлин ще финансира една трета от разходитеМинистерството на отбраната на
Коментари Харесай

Израел купува подводници от Германия

Берлин ще финансира една трета от разноските
Министерството на защитата на Израел разгласи в четвъртък, че е подписало съглашение за закупуване на три немски подводници, създадени от индустриалния колос ThyssenKrupp Marine Systems, като договорката е на стойност 3 милиарда евро.

“Придобиването на три съвременни оперативни подводници е спомагателна част от поредицата от ограничения, които предприехме през последната година в процеса за съоръжение и подсилване на израелските отбранителни сили”, съобщи министърът на защитата Бени Ганц и добави, че договорката “ще способства за превъзходството на Израел в региона на сигурността в региона”.

Германското държавно управление ще финансира една трета от разноските в сходство с предходно съглашение, подписано от двете страни през 2017 година, а първата подводница ще бъде доставена след девет години. Според информация на израелските медии, новите подводници ще имат способността за отвесно изстрелване на ракети и торпеда, което ще съставлява сериозна стъпка напред във опциите на подводната флота на еврейската страна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР