Белият дом заяви в петък, че само украинският президент Володимир

...
Белият дом заяви в петък, че само украинският президент Володимир
Коментари Харесай

САЩ: Само Зеленски може да започне преговори с Русия

Белият дом съобщи в петък, че единствено украинският президент Володимир Зеленски може да реши да стартира мирни договаряния с Русия. Така Съединени американски щати отхвърлиха концепцията, че са притискали Киев да договаря, заяви Агенция Франс Прес.

" Всички сме съгласни, че съглашението посредством дипломатически договаряния е идващото най-хубаво нещо за съветския президент Владимир Путин просто да изтегли войските си, сподели представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби. Казахме също, че Зеленски би трябвало да дефинира дали и по кое време е подготвен за договаряния и по какъв начин наподобяват тези договаряния. Никой от Съединените щати не го бута, подтиква или бута на масата. "

Коментарът пристигна два дни откакто висшият военачалник на Пентагона, ръководителят на Обединените началници Марк Мили допусна, че след огромните си победи на бойното поле и със доста отслабени съветски сили , Киев може да се възползва и да стартира договаряния за преустановяване на войната.
 Съединени американски щати: Спазваме правилото – нищо за Украйна без Украйна
Съединени американски щати: Спазваме правилото – нищо за Украйна без Украйна

Съединени американски щати са уведомили Украйна за срещата преди пътуването на шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ

Мили сподели, че е малко евентуално украинските сили да съумеят скоро да си върнат цялата земя, която Русия е окупирала, изключително Крим, който Москва завзе през 2014 година

Но Кърби акцентира, че няма напън и че Съединени американски щати не подхващат лични дейности.

" Няма да водим полемики с руснаците за преустановяване на тази война в Украйна, без Украйна да е част от този диалог, сподели той. Тези диалози не се организират, тъй като президентът Зеленски даде да се разбере, че не е подготвен за това, сподели Кърби. Не можете да го обвинявате ", сподели той за Зеленски, тъй като самата Москва сподели, че не е подготвена за договаряния.

Припомняме, че на 14 ноември тази позиция към този момент бе изразена от говорител на Съвета за национална сигурност.

" Твърдо се придържаме към главния си принцип: нищо за Украйна без Украйна ", акцентира представителят, след известието си, че Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс се е срещнал с съветския си сътрудник Сергей Наришкин в Анкара в понеделник като част от продължаващите старания на Съединени американски щати да " водят разговор с Русия по отношение на ръководството на риска " и да обсъдят случаите на " незаслужено арестувани американски жители "..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР