Белият дом обяви в четвъртък вечерта, че САЩ, в координация

...
Белият дом обяви в четвъртък вечерта, че САЩ, в координация
Коментари Харесай

САЩ санкционираха говорителя на Путин и 19 олигарси

Белият дом разгласи в четвъртък вечерта, че Съединени американски щати, в съгласуваност с европейските си съдружници, са подхванали дейности за налагане на наказания на 8 богати руснаци, както и на членове на техните фамилии, и за налагане на визови ограничавания на други 19 съветски жители.

" Съединените щати и държавните управления по целия свят ще работят за идентифициране и заледяване на активите на съветския хайлайф и членовете на техните фамилии, които се намират в съответните ни юрисдикции - техните яхти, първокласни жилища, пари и други нелегално добити облаги ", се споделя в меморандума.

Според документа цялостните блокиращи наказания, които не разрешават потреблението на благосъстоятелност, основана в Съединени американски щати, и блокират американците да оперират с посочената благосъстоятелност, се разгръщат върху лица, за които се счита, че " дават благоприятни условия " на съветския президент Владимир Путин.

Сред посочените лица са прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков; Николай Токарев , брачната половинка му Галина, щерка му Мая и две компании за първокласни недвижими имоти;

Борис Ротенберг , брачната половинка му Карина и синовете му Роман и Борис;

Аркадий Ротенберг , синовете му Павел и Игор и щерка му Лилия;

Сергей Чемезов , брачната половинка му Екатерина, синът му Станислав и доведената му щерка Анастасия;

Игор Шувалов , петте му компании, брачната половинка Олга, синът Евгений и неговата компания (както и самолет), и дъщерята Мария и нейната компания;

Евгений Пригожин , трите му компании, брачната половинка Полина, дъщерята Любов и синът Павел; Алишер Усманов, както и частният му аероплан и суперяхта, която е арестувана от немските управляващи и е " един от най-големите " сходни плавателни съдове в света.

Тези наказания и конфискации на " нелегално добити облаги " идват дни откакто американският президент Джо Байдън посочи икономическите проблеми на Русия, свързани със глобите, като съобщи, че Вашингтон е в развой на координирана акция за ограничение на достъпа на Русия до технологии, като по този метод отслаби армията и стопанската система на страната.

" Обединяваме се с нашите европейски съдружници, с цел да намерим и конфискуваме вашите яхти, вашите първокласни жилища, вашите частни самолети ", разгласи той малко откакто Вашингтон предприе дейности за блокиране на съветските полети от въздушното пространство на Съединени американски щати.

" Идваме за вашите нелегално добити облаги ".

Още 19 съветски олигарси и 47 членове на техните фамилии или близки сътрудници са подложени на нови визови ограничавания, наложени от Държавния департамент на Съединени американски щати. Техните имена не бяха посочени в отчета.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР