Белгийските въоръжени сили са в пълна бойна готовност заради напрежението

...
Белгийските въоръжени сили са в пълна бойна готовност заради напрежението
Коментари Харесай

Белгийските въоръжени сили в бойна готовност заради Украйна

Белгийските въоръжени сили са " в цялостна бойна подготвеност " поради напрежението сред Русия и Украйна , оповестяват през днешния ден локални медии, като се базират на изказване на белгийския шеф на защитата адмирал Мишел Хофман.

Адмиралът прецизира, че звената от белгийските въоръжени сили, планувани за присъединяване в дейности на НАТО, би трябвало да бъдат подготвени в цялостна степен. По неговите думи това не значи, че в случай че ситуацията се развие неподходящо, белгийските сили ще бъдат разгърнати. Хофман разяснява, че военните преразглеждат проектите си за деяние и тази оценка е обвързвана с обезпечаването на боевата подготвеност на съответните подразделения.

Руската опасност по украинската граница ни тревожи доста, добавя адмиралът. Той оповестява, че предходната година в Северно море придвижването на корабите на съветските военноморски сили се е повишило с 30 на 100.

Това ни визира от политическа, дипломатическа и военна позиция, има отношение на стратегическо и тактическо ниво, изяснява Хофман. По неговите думи, за разлика от случаите до момента, когато войските се приготвят за присъединяване в интервенция на НАТО или в съдружни дейности, през днешния ден се постанова да се плануват действия за взаимна защита при доста натоварен конфликт. Трябва да разполагаме с подобаващите сили, готови и способни на устойчивост, които не губят способността да се реалокират и да се свързват с командването, готвим се за интервенция в спор сред две враждуващи страни, обобщава адмиралът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР