Белгийската агенция по лекарствата започва проверка в местния завод на

...
Белгийската агенция по лекарствата започва проверка в местния завод на
Коментари Харесай

Белгия започва проверка на местния завод на AstraZeneca

Белгийската организация по медикаментите стартира инспекция в локалния цех на AstraZeneca край Шарльороа, с цел да откри аргументите за изчезналите количества ваксини против COVID-19, оповестиха локални медии.

Отбелязва се, че инспекцията е по гледище на Европейската комисия и е била разпоредена от белгийския здравен министър Франк Ванденбрук. В оценката ще вземат участие представители на Белгия, Холандия, Италия и Испания. В идващите дни следва да бъде направен отчет.

Комисията през вчерашния ден посочи, че предходната есен с AstraZeneca са били подписани предварителни съглашения и контракти за доставка в Европейски Съюз на към 400 милиона дози ваксина от този производител. Договорите плануват препаратът да бъде създаден в четири завода - два във Англия и по един в Белгия и в Германия.

Според Европейска комисия, макар че до момента Европейски Съюз не е дал позволение за потреблението на тази ваксина, производителят е трябвало да стартира да натрупа количества и да ги даде незабавно след приемането на утвърждение, което се чака на следващия ден. Комисията упорства да разбере къде са имунизациите, в които до момента от бюджета на Европейски Съюз са вложени над 300 милиона евро и дали са създавани в Европейски Съюз. Според Европейска комисия, в случай че производителят е употребявал до момента единствено английските си фабрики, следва да внесе количествата от Англия.

Източници, осведомени с договарянията, показаха неналичието на всякаква изясненост какви доставки може да се чакат от тази ваксина след март. Дотогава от производителя са декларирали, че могат да доставят едвам 25 на 100 от предстоящите количества.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР