Беларуският опозиционен политик Светлана Тихановска заяви в понеделник, че е

...
Беларуският опозиционен политик Светлана Тихановска заяви в понеделник, че е
Коментари Харесай

Тихановска: Готова съм да ръководя Беларус

Беларуският опозиционен политик Светлана Тихановска съобщи в понеделник, че е подготвена да ръководи страната и прикани за основаването на юридически механизъм, който да подсигурява нови почтени президентски избори, съобщи БНР.

" Готова съм да поема отговорност и да работя като народен водач, тъй че страната да се успокои и да се върне в естествен темп ", уточни Тихановска във видео послание, оповестено в YouTube и представено от " Ройтерс ". Тя също по този начин прикани чиновниците от сигурността и правоприлагането да изоставят държавното управление на президента Александър Лукашенко, като съобщи, че предходното им държание ще бъде простено, в случай че го създадат в този момент.

Видеоклипът ѝ бе пуснат ден, откакто беларуси скандираха " Оставка! ", изпълвайки центъра на столицата Минск в най-големия митинг до момента против това, което те дефинират като лъжливо преизбиране на дългогодишния президент Лукашенко преди седмица. Тихановска добави още, че е подготвена да работи като народен водач, с цел да приготви законова рамка за нови транспарантни президентски избори, които би трябвало да бъдат приети от интернационалната общественост.

" Никога не съм имала никакви илюзии във връзка с политическата си кариера. Никога не съм желала да бъда политик. Съдбата обаче имаше други проекти и аз се озовах на първа линия в битката против беззаконието и несправедливостта. Имахте доверие в мен и това ми даде мощ. Готова съм да поема отговорността и да работя като народен водач в тези сложни времена, с цел да оказа помощ на страната да се успокои и да навлезе в естествен интервал. Трябва да освободим всички политически пандизчии и бързо да подготвим правна рамка и условия за нови президентски избори, които ще бъдат почтени и транспарантни и ще бъдат приети недвусмислено от международната общественост “, сподели Тихановска в новото видео послание.

Тя изрази признателност към своите последователи, като похвали смелостта и солидарността им и даде обещание, че имената на убитите в митингите в никакъв случай няма да бъдат забравени. " Независимостта на Беларус е главен приоритет. Това е нещо, което не можем да загубим ", добави Тихановска като прикани органите на реда да се въздържат от принуждение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР