Бежанската криза значително влоши ситуацията. Това заяви новият австрийски канцлер

...
Бежанската криза значително влоши ситуацията. Това заяви новият австрийски канцлер
Коментари Харесай

Курц успокои Европа с правителствената си декларация

Бежанската рецесия доста утежни обстановката. Това съобщи новият австрийски канцлер Себастиян Курц при представянето на държавната стратегия в Народното събрание във Виена.

Канцлерът побърза да успокои критиците на държавното управление му, в което влиза крайната десница:

Ще водим решителна битка с всички форми на антисемитизма – действителен и предстоящ. Това е главен приоритет на нашето държавно управление, съобщи Курц под аплодисментите в Народното събрание.

Той се разгласи за повече сигурност и преустановяване на незаконната имиграция и насочи безапелационна поръчка за промени в стила на ръководство:

По въпроса за смяната може да имаме друго мнение, само че сигурно не можем да я спрем. Ние сме уверени европейци, част от Европейски Съюз, само че и сме уверени, че би трябвало смяна, акцентира австрийският канцлер поради скептичното въодушевление в Европа към новата ръководеща коалиция във Виена с присъединяване на Партията на свободата.

Предшественикът му, водачът на социалдемократите Кристиян Керн, съобщи, че оставането на Австрия в Европейския съюз и еврозоната не значи, че държавното управление е проевропейско.

На всички е ясно, че в Европа към този момент не ни одобряват съществено, съобщи водачът на опозицията.

Скептични са и австрийците, които се притесняват, че най-младият министър председател в Европа може да се поддаде на въздействието на доста по-опитния вицеканцлер Хайнц-Кристиян Щрахе от Партията на свободата. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР