Беден не означава задължително нещастен, както и богатството не е

...
Беден не означава задължително нещастен, както и богатството не е
Коментари Харесай

Достатъчни ли са парите, за да си купим щастие?

Беден не значи наложително трагичен, както и благосъстоянието не е гаранция за благополучие.

Многото пари не постоянно носят повече благополучие, само че сигурно могат да облекчат живота, да ни разрешат повече удоволствия, да ни дадат едно несъмнено успокоение, все неща, които са от изключителна значимост. Но с цел да бъдем същински щастливи ни би трябвало доста повече от пари, би трябвало ни обич, трябват същински другари и тези незаменими дребни мигове, които ни карат да се усещаме живи. Истината е, че щастието в действителност не се дефинира от един единствен фактор, а от доста други като другари, семейство, работата и удоволствието от живота като цяло.

Всеки човек открива щастието в разнообразни неща, по тази причина и няма тъкмо избрана теза за това какво може да направи живота ни по-щастлив и спокоен. Ако за едни най-важното е да имат огромно и заедно семейство, за други приоритет е сполучливата кариера, а за трети щастието се крие в скъпите коли и първокласните къщи.

Разни хора, всякакви идеали...

Да, правилно е, че в случай че имаш доста пари, можеш да постигнеш по-лесно задачите си, да решиш доста от проблемите си, само че не постоянно получаваш това, което в действителност искаш.

Какво би станало, в случай че сте богати, притежавате доста пари, голямо количество парцели, най-новите модели коли, скъпоценности и всевъзможни сходни неща, заобиколени сте от хора, които сякаш ви се пишат другари и внимание от всички страни.

Изведнъж обаче става по този начин, че губите всичко, което сте имали и дружно с това всички губят интереса си към вас... Дали ще съумеете да преодолеете това?

Какво ще ви помогне да се съвземете откакто силата ви е била тъкмо в тях – в многото пари и популярност, а в този момент тях просто ги няма?...

Точно в този миг ще разберете, че истината е напълно друга, че парите са лъжливи и че те могат да ни оказват помощ да създадем живота си по-добър и спокоен, само че не и да се трансфорат в наш живот.

Щастието е прекомерно красиво и скъпо, с цел да бъде купено с пари. Богат е този, който намира силата в себе си, а не в парите.

Като умозаключение може да кажем, че в случай че човек не употребява всички благосъстояния, които има, с цел да направи благополучен себе си, своите близки и другари, то тогава защо са му тези пари?

Защото щастието е цялостно, когато е споделено!

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР