Бебето от легендарната обложка на албума Nevermind 30 години по-късно

...
Бебето от легендарната обложка на албума Nevermind 30 години по-късно
Коментари Харесай

Бебето от обложката съди "Нирвана" за детска порнография

Бебето от именитата обложка на албума Nevermind 30 години по-късно съди " Нирвана ", задето е станал жертва на " детска порнография ". 30-годишният Спенсър Елдън е бил на четири месеца, когато е фотографиран гол в плувен басейн, опитващ се да хване закачена на въдица пред него еднодоларова банкнота (каква подигравка единствено!).

Днес Елдън твърди, че родителите му в никакъв случай не са подписвали единодушие фотографията да бъде употребена за корица на албума и въобще за обществена приложимост. Според него изображението, показващо в кадър гениталиите му, съставлява детска порнография. Делото е заведено в съда в Калифорния. Според иска групата " умишлено е произвела, има и популяризира детска порнография с комерсиална цел, като изцяло умишлено е получила парични хонорари за нея ". 

Адвокатът на ищеца Робърт Люис твърди, че включването в кадър на доларовата банкнота (която е добавена след това на снимката) като бебето да наподобява като " секс деец ". В желае се напомня, че " Нирвана " са поели ангажимент да покрият половите органи на Елдън със стикер, само че това по този начин и не се е случило. Обаче албумът, излязъл на 24 септември 1991 година, раздрусва цялата музикална промишленост - и ликът (и останалите органи) на бебето обикалят целия свят. 

Заради всичко това 30--годишният Елдън упорства, че " е страдал и продължава да понася доживотни вреди ", измежду които " краен и непрекъснат прочувствен дистрес " и " спънка за неговото обикновено развиване и учебен напредък ". Той желае да получи най-малко 150 000 $ от всеки от 15-те ответници, измежду които са живите членове на групата Дейв Грол и Крист Новоселич, както и наследниците на умрелия Кърт Кобейн и фотографа на обложката Кърк Уедъл. 

Отношението на Елдън към фотографията не всеки път е било такова: като младеж и възрастен - в чест на 10-ата, 20-ата и 25-ата годишнина на Nevermimd - той се е снимал във възстановки на емблематичния кадър, въпреки и с бански. Освен това има татуиран на гърдите си надпис NIRVANA.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР