Байерн Мюнхен е най-активният клуб на трансферния прозорец това лято.

...
Байерн Мюнхен е най-активният клуб на трансферния прозорец това лято.
Коментари Харесай

Байерн Мюнхен е най-активният клуб на трансферния прозорец това лято

Байерн Мюнхен е най-активният клуб на трансферния прозорец това лято. Баварците пръснаха близо 120 млн. евро за нови попълнения, привличайки Садио Мане, Матайс де Лихт, Райън Гравенберх и Нусаир Мазрауи.

Ръководството на баварците обаче няма да спре с летните покупки и работи интензивно по завършването на още два прехвърлянето.

Германският първенец води договаряния с Република България Лайпциг за халфа Конрад Лаймер. Първата оферта на клуба за 24-годишния австрийски национал беше на стойност 19.5 млн. евро, само че беше отхвърлена от „ биковете”. Двата клуба желаят да завършат договорката до 30 юли, когато се изправят един против различен за Суперкупата на Германия. В Лайпциг чакат ново предложение от Мюнхен, като то би трябвало да се доближава до мечтаната от тях сума – 30 млн. евро, написа Bild.

Самият футболист към този момент е прецизирал персоналните си условия с баварците. Той има контракт с Лайпциг за още един сезон, а единственото му предпочитание е да премине на „ Алианц Арена”.

Байерн е отправил трета оферта за привличането и на 17-годишния нападател Матис Тел от Рен. Предложението е на стойност сред 25 млн. евро и 30 млн. евро. В момента френският клуб го обмисля и се чака в околните часове да даде краен отговор, само че баварците са решени да имат офанзивния футболист в редиците си още това лято. В понеделник вечер спортният шеф на немския хегемон Хасан Салихамиджич дружно с Марко Непе пътува до Франция за среща с ръководителите на Рен.

Матис Тел към този момент е оповестил пред шефовете на клуба си, че желае да заиграе в Байерн. Родителите на младия гений са на мнение, че мюнхенският гранд е отлична опция, която не трябва да бъде изпускана. Баварците считат незабавно да интегрират нападателя в първия тим и той да изиграе най-малко 20 мача през този сезон.

На „ Алианц Арена” готвят разделя с най-малко трима футболисти. Очаква се скоро да бъдат продадени Крис Ричардс и Джошуа Зиркзее, които през предишния сезон бяха чартърен в други клубове.

Привличането на Матайс де Лихт може да значи и произлязъл трансфер на един всред Бенжамен Павар и Танги Нианзу. Първият може да бъде продаден, а вторият да удължи контракта си с клуба и да бъде преотстъпен за един сезон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР