Промяна в организацията на движение през тунелите Топли дол“ и

...
Промяна в организацията на движение през тунелите Топли дол“ и
Коментари Харесай

Промяна в организацията на движение през тунелите на АМ „Хемус“! Шофирайте внимателно!

Промяна в организацията на придвижване през тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ на Автомагистрала „ Хеумус “ е въвела АПИ за да улесни пътуването през почивните едни за Великден и Гергьовден. От там прецизираха, че сега придвижването при 34-ти км в посока София на Автомагистрала „ Хемус “ се прави в две ленти лента заради компрометиране на настилката на мостово оборудване.

До премахване на повредата

ще бъде лимитирано прекосяването в дясната дейна лента. От през днешния ден до 5-ти май ще бъдат осъществявани спешни действия по възобновяване на настилката и структурата на оборудването. От АПИ допълниха, че задачата им е придвижването без ограничавания в региона да се възвърне в оптимално къс период, с цел да не се затруднява пътуването на жителите в края на почивните дни.

Във връзка с идните почивни дни за Великден и Гергьовден
Агенция „ Пътна инфраструктура “ припомня,
че има смяна в организацията на придвижване през тунелите „ Топли дол “ и „ Правешки ханове “ на Автомагистрала „ Хемус “, с цел да се улесни пътуването при упования натоварен трафик. В момента през тръбите за София на двата тунела преминава двупосочно целият трафик, поради започналия през ноември миналата година основен ремонт на тръбите за Варна.

За обезпечаване на естествена проходимост, ограничение на предпоставките за усложнения в пътуването и тапи в пиковите часове, когато доста хора потеглят на път, ще бъде спряно придвижването на моторните транспортни средства над 12 тона по сектора от Автомагистрала „ Хемус “ в посока Варна на територията на област София. Днес ще има ограничаване за придвижването на товарни коли в посока Варна сред 10 и 15 часа. Движението от Автомагистрала „ Хемус “ ще се отклонява по път I-1 София – Ботевград при магазин „ Джъмбо “ до п. в. „ Яна “ и ще изчаква на място. За пътуващите тежкотоварни коли към София ограничаването ще бъде през днешния ден 3 май и 7 май (вторник) от 10 до 15 часа. Тежкотоварното придвижване ще се пренасочва по обходен маршрут – от 47-ми км на Автомагистрала „ Хемус “, при пътен възел „ Ботевград “, водачите ще се насочват по път II-17, по път I-1 София – Ботевград и при 30-ти км на автомагистралата при п. в. „ Витинска река “ ще не престават пътуването си по Автомагистрала „ Хемус “.
От АПИ приканиха водачите
да карат деликатно и със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи. Да не се употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик. По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване при положение на случай.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР