Бързите действия на регулаторните ни органи трябва да дадат увереност

...
Бързите действия на регулаторните ни органи трябва да дадат увереност
Коментари Харесай

Байдън след срива на двете банки: Американците да са спокойни

Бързите дейности на регулаторните ни органи би трябвало да дадат убеденост на американците, че банковата система в Съединени американски щати е постоянна и в сигурност.

Това съобщи през днешния ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който прави послание по отношение на поемането на контрола от страната върху две огромни американски банки – калифорнийската Ес Ви Би (SVB) и основаната в Ню Йорк " Сигнъчър банк " (Signature Bank), съобщи Ройтерс.

Във връзка с опасенията, че банковата рецесия може да се популяризира, той уточни, че неговата администрация няма да спре дотук (с поддръжката на двете банки - бел. ред.) и че ще бъде направено " всичко, каквото е належащо ".

" Вашите депозити ще бъдат там, когато имате потребност от тях. Малките предприятия в цялата страна, които имат депозитни сметки в тези банки, могат да дишат по-лесно, знаейки, че ще могат да заплащат на служащите си и да заплащат сметките си ", уточни президентът на Съединени американски щати.
По думите на Байдън данъкоплатците няма да платят за протичащото се сега в банковия бранш на Съединени американски щати, а в това време федералната работа за отбрана на депозитите към този момент е поела надзор върху активите на Ес Ви Би.

Байдън уточни, че са нужни старания, с цел да не се случват сходни неща още веднъж.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР