Бърза супер закуска за цялото семейство - пържени бутерки с

...
Бърза супер закуска за цялото семейство - пържени бутерки с
Коментари Харесай

Пържени бутерки с пълнеж

Бърза супер закуска за цялото семейство - пържени бутерки с заряд

Необходими Продукти

● бутертесто - 400 г
● олио - за пържене
● кафява захар - за поръсване
● прясно мляко - 600 мл.
● масло - 1 с.л.
● яйца - 2 бр.
● захар - 1/2 ч.ч.
● брашно - 4 с.л.
● ванилия - 1 пакетче

Начин на подготвяне

Бутер тестото се нарязва на квадратчета със страна към 3 сантиметра. Тестото може да се нареже и на кръгчета с чаша или както изберете.

В касерола се сипва повечко олио, тъй че бутер тестото да се пържи без да допира дъното. Слага се на котлона и се оставя да загрее добре. Бутер парченцата се пържат, като се обръщат и от двете страни.

Когато са подготвени се подреждат върху кухненска хартия и се поръсват с кафявата захар. Оставят се да изстинат. Приготвих пържените бутерки с заряд за закуска, по тази причина може тестото да се подготви от вечерта.

Подготвя се пълнежът - яйчен крем. В огромна купа се сипват 100 милитра от прясното мляко. Останалото мляко се сипва в тенджерка с ненадраскващо покритие. Слага се на не доста мощен котлон да се затопли.

В купата с прясно мляко се прибавят яйцата. Добавят се захарта, брашното и ванилията. Разбърква се добре. Когато млякото се затопли, сместа се прибавя на струйка, като непрестанно се разбърква с телена бъркалка.

Кремът се вари до втвърдяване, като непрестанно се разбърква. Оставя се леко да се охлади. Пържените бутерки се пълнят с пълнежа. Използва се пулверизатор с тъничък и корав накрайник. Шприцът се цялостни с яйчения крем. От долната страна в средата на всяка от бутерките се разрязва малко кръстче.

Дори да се е образувал слой за пълнежа, леко се разрязва от всички страни с ножа през отвора. Пълни се с пълнежа, като деликатно се разпределя в цялата бутерка.

Повтаря се с всички бутерки. Тези сладки пържени бутерки с заряд се харесват освен на децата.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР