Българското правителство и Европейската комисия (ЕК) са договорили ново отлагане

...
Българското правителство и Европейската комисия (ЕК) са договорили ново отлагане
Коментари Харесай

Бавят милиардите ни от Евросъюза. Какво става в Брюксел?

Българското държавно управление и Европейската комисия (ЕК) са договорили ново отсрочване на оценката на националния ни проект за възобновяване и резистентност.

Новият краен период е 15 април, само че оценка може да бъде дадена и по-рано, заяви говорителката на комисията Веерле Нойц по време на постоянния брифинг на Европейска комисия.

" Продължаваме градивния разговор с българските управляващи и сме покрай завършване на оценяването на българския проект. Служителите на Европейска комисия и българските управляващи се схванаха за спомагателен 1 месец удължение. Подчертаваме, че е в наш общ интерес тази оценка да завърши допустимо най-бързо даже преди приключването на въпросния месец ", съобщи Нойц.

Срокът изтичаше през днешния ден след три следващи отлагания. Сега оценката е отсрочена за четвърти път. България е една от дребното страни, които към момента нямат утвърдени проекти.

Парите от Брюксел би трябвало да бъдат разходвани до юни 2026 година, а страната ни може да разчита на 12 милиарда и 300 милиона лв., които постъпват поетапно.

След като получи зелена светлина от Еврокомисията, проектът на България би трябвало да бъде утвърден и от финансовите министри на страните от Евросъюза.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР