Българският план за възстановяване и устойчивост, който Европейската комисия одобри,

...
Българският план за възстановяване и устойчивост, който Европейската комисия одобри,
Коментари Харесай

Представителството на ЕК у нас: Очаква се България да изпрати първото си искане за плащане по Плана за възстановяване през лятото

Българският проект за възобновяване и резистентност, който Европейската комисия утвърди, ще би трябвало да получи и позитивната оценка на финансовия и стопански съвет, обясни ръководителят на посланичество на Еврокомисията у нас Цветан Кюланов.

След това ще стартира и осъществяването на първия стадий от проекта. Следваща стъпка е да се създадат общи правила сред държавното управление и Европейската комисия за изискванията, по които ще се регистрира напредъка.

Кюланов отхвърли обязаност сред проекта за възобновяване и договарянията за участие на Северна Македония в Европейския съюз.

" България е 23-ата страна, която има утвърден проект. Това значи, че България може да се възползва от това, че 22 страни преди нея да са минали през множеството от тези стъпки и службите на комисията. Към момента чакаме това да се случи в края на второто тримесечие или началото на третото тримесечие на т.г. да пристигна първото искане за заплащане от България към Европейска комисия. Европейска комисия ще има два месеца да се увери, че всички неща, които са заложени, са действително изпълнени ", сподели Кюланов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР