Мисля, че всички знаем какво е състоянието на пътищата -

...
Мисля, че всички знаем какво е състоянието на пътищата -
Коментари Харесай

Виолета Коритарова: Пътищата у нас не са ремонтирани последните 3 години

Мисля, че всички знаем какво е положението на пътищата - всички пътуваме, караме по тях. С една дума положението е незадоволително. Това разяснява в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия служебният министър на районното развиване и благоустройството Виолета Коритарова.

 

На среща с управлението на АПИ и с регионалните пътни ръководства в страната тя е упълномощила да бъде направен разбор в границите на една седмица, с цел да се знае къде би трябвало да се възнамеряват належащите поправки.

 

Едни от главните дейности, които ще бъдат подхванати е обезпечаване на сигурност на сериозните точки на пътната инфраструктура, почистването на треви и шубраци, възобновяване на пътната маркировка и изчезналите пътни знаци, унищожаване на детайлите, които пречат на видимостта на кръстовищата, разясни Коритарова.

 

" Състоянието е сериозно на всички места. Социалните мрежи изобилстват със фотоси, които концентрират нередности по пътищата. Затова нашата цел е да можем оптимално бързо да предприемем най-неотложните дейности. Пътищата няма да се оправят с магическа пръчка и за къс интервал от време, само че би трябвало да се стартира тяхното поддържане ", добави районният министър.

 

По думите ѝ, пътищата у нас не са ремонтирани през последните 3 години. В този интервал няма настоящи контракти за настоящо поддържане на пътищата.

 

" Извършвани са единствено спешни поправки, само че за жалост и там финансовият запас към този момент е привършен. Затова първото нещо, което напълно отговорно взех решение беше възобновяване на работата за избор на реализатори ", сподели още Виолета Коритарова.

 

Министерство на регионалното развитие би трябвало да заплати 200 милиона лв. на строителни компании за осъществени действия по контракти за пътно поддържане, а лихвите по тях са още съвсем толкоз, посочи министър Коритарова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР