Българският национален отбор по футбол завърши 0:0 при гостуването си

...
Българският национален отбор по футбол завърши 0:0 при гостуването си
Коментари Харесай

България удържа 0:0 с Грузия в Тбилиси

Българският народен тим по футбол приключи 0:0 при гостуването си на Грузия в мач от IV кръг в Група С4 в Лигата на нациите. Българите имат 3 т. от 3 равни и 1 загуба и заемат трето място в групата - с 2 т. пред новобранеца Гибралтар. Грузия води с 10 т., пред Северна Македония - 7, и е съвсем сигурен победител, което ще я изкачи в Дивизия В.
За последно националите ни завоюваха като посетители на 6 септември 2018 година - с 2:1 над Словения в първото издание на Лигата на нациите.
Воденият от краткотрайния селекционер Георги Иванов отбор обаче няма късмет за първото място, откакто изостава със 7 т. от Грузия, а до края на шампионата има още 2 мача.
На стадион " Борис Пейчадзе " нашите излязоха със специфични фланелки с лика на Тодор Неделев, който пострада съществено след злополуката сред двата рейса, пренасящи тима ни по пътя от летището към Тбилиси.
Мачът бе пресечен в 8-ата минута в поддръжка на капитана на Ботев Пд.
Първото полувреме мина напълно под диктовката на домакините, които насочиха общо девет удара по посока на българската врата против един за нашия отбор. Само до третата минута домакините сътвориха 3 обстановки пред вратата на Николай Михайлов. Те даже желаеха и дузпа, само че се видя, че падащият Андриан Краев е препънал Кварацхелия без предумисъл.
До почивката нашите най-вече се бранеха в личната си половина. Мартин Минчев (18) проби отляво, само че стреля в навън. Георги Костадинов с глава не откри задачата след центриране от фаул на Георги Миланов.
През втората част " лъвовете " пробваха да изнесат играта в по-предни позиции, а Гонзо пусна Георги Минчев вместо Атанас Илиев. Иван Турицов не съумя да се ориентира при дълъг пас, топката попадна у Кварацхелия (61), който трансферира излезлия да го срещне вратар Михайлов, само че Пламен Гълъбов почисти топката на метър пред голлинията. При последвалото центриране от дясно Микаутадзе нанесе изстрел с глава, само че вратарят ни бе на мястото си и избави.
На терена се появи и Кристиян Малинов, който оказа помощ на Георги Костадинов в средата на терена и по този начин Георги Миланов получи по-офанзивни функционалности. След пробив на Антон Недялков отляво, топката попадна у Костадинов, само че опитът му за пукотевица не беше прецизен.
Зивзивадзе (85) проби отляво през Турицов и центрира към Китеишвили, само че ударът му беше избит от Гълъбов в корнер. До края на мача грузинците пробваха центрирания от фланговете, само че българската отбрана удържа нулевото тъждество.
Статистиката удостовери осезаемото предимство на Грузия: 17-3 опита за пукотевица към вратата, 59-41% притежаване на топката, 10 против 0 ъглови удари.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР