Българският моден производител Fashion Supply е първата развита компания със

...
Българският моден производител Fashion Supply е първата развита компания със
Коментари Харесай

Българска производствена компания подготвя IPO на BEAM пазара

Българският фешън производител Fashion Supply е първата развита компания със постоянен пазар в Европа, която възнамерява IPO на пазара за напредък на дребни и междинни предприятия BEAM. Очаква се вложителите да имат опция да придобият дялове в потвърдено перспективен бизнес модел, самостоятелен от световния проблем с доставките и печеливш даже във времена на икономическа неустановеност, оповестяват от компанията.

Благоевградската Fashion Supply е позиционирана сполучливо на европейския пазар към този момент над 10 години, главно в Нидерландия и Англия, със лични дизайнерски сбирки в един от най-бързо възходящите трендове в света на модата – облеклата с ексцентрични размери. Производителят е желан сътрудник на едни от най-големите фешън компании в сегмента – MS Mode, The Sting, Miss Etam, Terranova и други А с помощта на високите технологии, които усъвършенстват процесите в завода в Благоевград и усилват успеваемостта, компанията към този момент има съществено конкурентно преимущество в Европа.

В продължение на две години стилната промишленост беше измежду най-големите пострадали от пандемията от COVID-19, а международният проблем с доставките и суровините се задълбочи поради войната в Украйна. Иновативният метод на Fashion Supply обаче, както и стратегическите партньорства с няколко шивашки цеха за предпочитано осъществяване на поръчки, дават неповторимо преимущество – опция за произвеждане и доставка на сбирки в по-малки серии и в доста по-кратки периоди от тези, които оферират азиатските съперници, надлежно и при по-високи маржове на облага.

Fashion Supply е следващият сполучлив план на серийния бизнесмен Димитър Стойков, който е създател и на бутилиращата компания за изворна вода “Рилана” и цеха за бутилиране на питиета в кенове Can Supply. Във Fashion Supply Стойков внедрява неповторим, напълно автоматизиран модел на работа. В завода се основават сбирки по модели на лични дизайнери посредством цифрово създаване на кройки (с помощта на съвременни CAD/CAM технологии), а разкрояването на облеклата е изцяло роботизирано. Системата на Fashion Supply, като се изключи че икономисва разноски, основни за други производители, е и природосъобразна.

Целта на компанията е да набере 4 млн. лева капитал, с който да се насочи към идващите стратегически цели на бизнес модела си.

„ Позиционирането на компанията с IPO на BEAM пазара е значима стъпка и естествено продължение на нашата дълготрайна капиталова тактика. Нарастващото търсене на дрехи с ексцентрични размери в Европа и гъвкавият ни бизнес модел, който подсигурява бързи доставки и ниски цени, ни дадоха убеденост, че можем да преминем на идващото равнище и да разтеглим бизнеса си със личен бранд и няколко новаторски решения, в това число създаване на система за цифров щемпел и прекосяване напълно към зелена сила “, споделя основният изпълнителен шеф на Fashion Supply Димитър Стойков,.

Основният фокус на капиталовия проект ще бъде ориентиран към внедряване на следващия високотехнологичен план на Fashion Supply – нова система за цифров щемпел на платове, допълнение на индустриалната и складовата инфраструктура, както и основаване на личен бранд. Иновацията ще даде на компанията повече благоприятни условия за дизайн и цветови комбинации при конкурентни условия, по-голяма самостоятелност от веригата на доставки и по- добра грижа за околната среда. Не на последно място е и опцията за поръчки на по- дребни серии сбирки, които се оказват предпочитани за огромните марки в нестабилна конюнктура и жизненоважни за по-малките и разрастващи се фешън марки в Европа.

Fashion Supply е учредена през 2010 година като правоприемник на фамилен шивашки бизнес, който се нарежда на интернационалните пазари от 1990 година. От основаването си до края на 2019 година бележи обилни растежи в приходите си.

Водещ управител по предлагането е капиталовият медиатор МК Брокерс АД, а юридически съветник по договорката е Адвокатско сдружение Бузалов и Чанова.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР