Българският министър на транспорта Христо Алексиев продължи с острите думи

...
Българският министър на транспорта Христо Алексиев продължи с острите думи
Коментари Харесай

Министър Алексиев: Собственикът на Vera Su цели застраховката

Българският министър на превоза Христо Алексиев продължи с острите думи по отношение на турския притежател на Vera Su. След като в сряда той дефинира евакуацията на екипажа като измама (изтеглянето бе поискано от притежателя - б.а.), през днешния ден Алексиев още веднъж нападна:  " Корабособственикът съзнателно не подхваща никакви съответни дейности по спасяването на кораба и неговия товар и го води към затопяване, с концепцията да получи сумите от застраховката “. Изказването, представено от пресцентъра на транспортното министерство, е било направено на среща във Варна с представители на салвидж фирмите „ Смит салвидж “ и „ Мултрашип “ (специализирани в морско избавяне - б.е.). Освен с тях, Алексиев е разговарял и със застрахователи, ангажирани към заседналия транспортен съд. 

Салвидж фирмите го уведомили, че не са наети от притежателя. Пред застрахователите пък министърът сложил въпроса за цялостното възобновяване на разноските, направени от българската страна досега и бъдещите такива. " Застрахователите на товара споделиха с министъра терзанието си от разнопосочните сигнали на корабособственика, който изпраща разнообразни известия към другите страни. Според министър Алексиев това може да се интерпретира, като изкуствено закъснение на процеса по избавяне на кораба, за осъществяване на доходи от застраховка ", описа пресцентърът на министерството. Накрая министърът заключил: „ Няма да търпя по никакъв метод такова държание по отношение на българската страна. Всички заинтригувани страни работим в цялостна съгласуваност, с цел да се отбрани интереса на страната ни, да се минимизира отрицателното въздействие върху околната среда и да не се допусне опит за застрахователна операция. Държавата ще претендира всички направени разноски по интервенцията и възможни вреди “.

 

Нищо ново на място

Заради вятъра и бурното неспокойствие след сряда не е предприемано нищо по кораба. Вчера медии оповестиха, че съдът потъва, само че министерството отхвърли информацията - бил добре укрепен, а " потъването " било неверно усещане заради вълните. Утре се чака на място в Камен бряг оглед да създадат хората, с които през днешния ден беседва Алексиев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР