Българският лекарски съюз /БЛС/ излезе с официална позиция относно трагедията

...
Българският лекарски съюз /БЛС/ излезе с официална позиция относно трагедията
Коментари Харесай

БЛС с официална позиция по повод смъртта на родилката Маргарита от Враца

Българският лекарски съюз /БЛС/ излезе с публична позиция по отношение на нещастието с умрялата родилка в Плевен. Медиците призоват да не се вменява виновност без доказателства.
38-годишната Маргарита от Враца издъхна на 26 юли при планово секцио, а новороденото й момченце бе в тежко положение, само че към този момент е нормализирано.

Стабилизираха бебето на Маргарита от Враца, която умря при раждане в Плевен

"Категорично се противопоставяме на разпространение на вменена, само че недоказана виновност, което е и главно предписание в постановката и разбиранията на Европейския съд по правата на индивида. Докато по основал се медицински проблем, не бъде осъществено подробно следствие по отношение на вероятните аргументи за настъпилите последствия, всеки жител следва да бъде ненарушим от уронващи името му упреци, както и вменяващи му недоказана виновност мнения ", написа в позицията на БЛС.
Според съсловната организация не би трябвало да се основава възприятие на виновност, защото виновността постоянно е самостоятелна, а не обща, заради което е недопустимо укорът за позволена неточност да рефлектира върху цялото съсловие.
"Тиражирането на недостоверна информация, без доказателства и фактология, по изключително сензитивна тематика като майчиното и детско здраве, основава съмнение към българските медици и нагнетява в допълнение напрежението бранша, компрометира лечебно-диагностичния развой и основава предпоставки за експанзия у пациенти. Това носи само и единствено негатив за системата и обществото, и не е от изгода за никого ", безапелационни са от БЛС.
БЛС декларира и своята безапелационна подготвеност да спомага по всички вероятни способи на ИАМО и РЗИ Плевен, органите, които са заети с инспекциите по случая, с цел да бъде въпросът навреме позволен и обществеността да бъде успокоена.
Съсловната организация изрича и съболезнованията си към околните на умрялата пациентка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР