Българският фонд за рисков капитал Impetus, който инвестира частен ресурс

...
Българският фонд за рисков капитал Impetus, който инвестира частен ресурс
Коментари Харесай

Българският фонд Impetus ще финансира 3 компании с общо 900 000 евро

Българският фонд за рисков капитал Impetus, който влага частен запас в компании в начален и възходящ стадий на развиване, провежда нова стратегия за финансиране на млади компании в сферите на галактическите технологии, подвижността и търговията. Kármán Line ще разпредели 900 хиляди евро в три стартъпа, които ще получат надлежно по 300 хиляди евро против 10% дял в сдруженията.

Кандидатстването за присъединяване е отворено до " Програмата цели да сътвори стойност за създателите отвън премията от финансово финансиране. Състезанието се организира на няколко стадия, като към 10 определени компании ще вземат участие във 3-4 интензивни онлайн сесии през февруари 2024 година на тематики съответстващи за вертикалите, финансиране в ранните стадии и тактиките на международни компании от персоналния опит на журито ", споделя за плана Виктор Манев, управител във фонда.

През март 2024 година ще се организира събитие онлайн с определените компании в София, на което жури ще избере трима спечелили. " Искаме София да бъде център, който ще развива и притегля гений в тези области ", прибавя Манев. Кой може да взе участие?
Реклама
За да вземат участие в изданието, фирмите би трябвало да дават отговор на следните критерии:

валидирана бизнес концепция и осъществени продажби сдружение, основано в България, Румъния или Гърция, или създатели с генезис от тези страни сдружение, записано преди по-малко от 7 години ясна цел и тактика за агресия в Европа и/или Съединени американски щати.

Какво е общото сред Космоса и търговията?

Изборът на трите бранша е стратегически, разяснява Манев. " Търговските потоци са значими за устойчивото и растящо развиване на Европа. Търговията е била водеща за развиването на района хилядолетия обратно, а в подтекста на свободен пазар на артикули, услуги и хора подвижността е от голямо значение за живота ни. Космосът пък е по-близо от всеки път. Тези посоки постоянно са взаимно свързани и от време на време е мъчно да се направи цялостно разграничаване при компания, оперираща на границата сред две от тях ", споделя той. Затова и концепцията на програмата Kármán е да предложи добавена стойност, която не се лимитира до финансова помощ, а подкрепя изцяло
Реклама
Impetus има доскорошен опит в две от вертикалите. До момента фондът е вложил в решения в бранша на подвижността и търговията, като част от тях включват Discordia, Transmetrics, Promoto.bg, А4Е, Browswave и други.
Свързани публикации Българската " Трансметрикс " набра 2.5 млн. евро инвестиция 27 февруари 2023, 15:59 Българският стартъп за електролизьори Green Innovation набра 2 млн. евро 12 януари 2023, 16:28 Компанията на българин Tapline набра 31.7 млн. евро финансиране 12 декември 2022, 15:18 Младата козметична компания " Ноезис " набра 285 хиляди евро 29 ноември 2022, 17:09
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР