Европейският парламент стартира комуникационна кампания под мотото Използвай гласа си.

...
Европейският парламент стартира комуникационна кампания под мотото Използвай гласа си.
Коментари Харесай

С документален филм ЕП призовава да използваме гласа си на евроизборите

Европейският парламент започва информационна акция под мотото „ Използвай гласа си. Или различен ще реши вместо теб ”. Целта е да се подчертае значимостта на гласуването и опазването на демокрацията.

В центъра на акцията е 4-минутен документален филм „ Използвай гласа си ”, който показва разказите на възрастни европейци за персоналните им прекарвания от повратни моменти в историята на Европа и техните послания за народна власт към поколенията, които идват след тях.



Участниците в документалния филм са възрастни европейци от 10 страни членки на Европейски Съюз. Те са хора, които са живели задоволително дълго, с цел да видят по какъв начин светът се трансформира фундаментално. Изпитали са силата на демокрацията, повлияла върху живота им - или тъй като са живели без нея в даден миг, или тъй като са изпитали нейната чупливост по разнообразни способи.

„ Днес демокрацията в Европейския съюз е по-важна от всеки път. Вашият глас ще дефинира посоката на Европа през идващите пет години. Тя ще реши в каква Европа желаеме да живеем. Не позволявайте на никого да избира вместо вас, гласувайте. Всеки глас е от голяма важност ”, съобщи ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола, представена от.

Посланието „ Използвай гласа си. Или различен ще реши вместо теб ” припомня, че демокрацията е скъпо завещание, което би трябвало да бъде съхранявано и защитавано от всички, изясняват от Европейския парламент.

„ Демокрацията е групова отговорност – не към политическа концепция или съответна идея, а един към различен. Европейската народна власт ни сплотява по-силно, в сравнение с си мислим: оттатък националните граници, политическите пристрастия и поколенията. В поляризираните времена, в които живеем, това елементарно може да бъде забравено и нашата акция си слага за задача да подсети за това, което ни сплотява ”, съобщи представителят на Европейския парламент Жаума Дук.

Между 6 и 9 юни 2024 година над 370 милиона души в 27 страни членки ще бъдат призовани да отидат до урните, с цел да гласоподават на европейските избори. В България евровотът ще се организира дружно с изборите за Народно заседание на 9 юни. Страната ни ще излъчи 17 членове на Европейския парламент.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР