Българският енергиен холдинг (БЕХ) може днес да изкупи целия или

...
Българският енергиен холдинг (БЕХ) може днес да изкупи целия или
Коментари Харесай

Драма. Топлофикация ни оставя без газ?

Българският енергиен холдинг (БЕХ) може през днешния ден да изкупи целия или най-малко част от дълга на " Топлофикация София " към " Булгаргаз ". Това предложение направи изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов по Българска национална телевизия.

Като напомни, че през днешния ден изтича крайният период, даден на столична топлофикация да заплати задължението си от 131 млн. лв..

В " Денят стартира " изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов означи, че сдружението е внесло 10 млн. лева през последните дни, като по този начин дългът е понижен от 131 на 121 млн. лв., само че посочи, че чака да се откри решение на въпроса със столичната топлофикация, тъй като в противоположен случай са застрашени доставките на газ към всички останали консуматори.

" Поведението на Топлофикация София заплашва доставките на газ за страната ", разяснява Николай Павлов и настоя, че е настъпил моментът за взимане на значими решения, тъй като систематичното трупане на сходни задължения основава сериозен риск за всички клиенти на " Булгаргаз ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР