Президентът Румен Радев обяви, че няма да сменя ръководството на

...
Президентът Румен Радев обяви, че няма да сменя ръководството на
Коментари Харесай

Радев за катастрофата с НСО, при която загина човек: Имало е и по-тежки инциденти

Президентът Румен Радев разгласи, че няма да сменя управлението на Националната работа за защита, след тежката злополука с кола на НСО през вчерашния ден на входа на град Аксаково, при която почина водачът на другия автомобил, а спътничката му е в болница в съществено положение. В транспортното средство, ръководено от водач на службата за защита, беше съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. От полицията оповестиха, че другата кола е лишила преимуществото.

Радев, който от месеци отхвърля всяка опция за промени в ръководството на НСО и брани поредно управлението ѝ, се обоснова в петък, че не вижда съображение за кадрова промяна. Като се аргументира по този начин:

" Инциденти е имало през всички години, откогато я е имало Националната работа за защита, и то по-тежки. Не намирам учредения все още поради този случай да има промени. "

Той не изясни какво има поради под " по-тежки произшествия " от сегашната обстановка, приключила със смъртен случай.

" Нека всички способени органи да открият действителните аргументи ", добави той. Както и че никога не е казвал на водачите си да карат по-бързо, те били професионалисти.

" Законът за придвижване по пътищата би трябвало да се съблюдава, тъй като той е " написан с кръв ". Особено би трябвало да се съблюдава от политиците, които би трябвало да дават образец за съблюдаване на закона и в политиката, и в живота, и по пътищата ", сподели още Радев.

Националната работа за защита обаче през годините нееднократно е ставала обект на съществени рецензии за метода и скоростта, с която се движат колите ѝ.

През 2019 г. пътен случай с автомобил на НСО претърпява тогавашният ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева. Катастрофата става на основния път Силистра - Шумен. Тогава Караянчева е със счупена ключица на рамото. След обзор в шуменската болница е превозена с хеликоптер в така наречен държавна болница в София. Мъж и дете, пътували в другата кола, след обзор са освободени.

На 13 декември 2019 година прокуратурата стартира следствие по отношение на случай, при който кола на НСО блъска 14-годишно дете в София. Инцидентът става столичния бул. " Драган Цанков ". Детето е настанено с заплаха за живота в лечебно заведение и претърпя интервенция. Дни по-късно положението му се стабилизира.

През 2022 година доктор и водач от службата са ранени при различен случай с кортежа на президента Румен Радев при влизане в Пловдив.

През 2022 година водач от НСО е сниман да изпреварва водачи в лимитираното с колчета платно на Кресненското дефиле.

Статистиката демонстрира, че сред 2010 и 2019 година е имало шест случая с коли на Националната работа за защита.

От ПП-ДБ поредно упорстваха за промени в службите, в това число и в НСО , като те бъдат " отнети "  от президента Румен Радев и минат под шапката на Министерския съвет, само че ГЕРБ и Движение за права и свободи отхвърлиха да поддържат сходна смяна. 

През април пред Сашо Диков Кирил Петков се оплака, че е искал смяна на защитата си от службата, само че това му било отказвано, както и че съгласно него охраняващите го имали задача да го наблюдават.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР