Българският ансамбъл по художествена гимнастика завърши без медал участието си

...
Българският ансамбъл по художествена гимнастика завърши без медал участието си
Коментари Харесай

Гимнастичките завършиха без медал във финала на обръчи и бухалки

Българският отбор по художествена гимнастика приключи без орден присъединяване си в последния край на Световното състезание в Баку. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изиграха първи съчетанието си на обръчи и бухалки и получиха оценка от 28.850 точки - 20.100 за компликация, 8.750 за осъществяване, макар че не позволиха неточност. Тази оценка отреди на възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска едвам пета позиция в крайната класификация.

Златото бе присъдено на Русия с 29.450 точки - 21.000 за компликация, 8.450 за осъществяване. Шампионките на пет топки Япония завоюваха сребърни оценки на обръчи и бухалки с 29.400 точки - 21.100 за компликация, 8.300 за осъществяване. Трети стана ансамбълът на Италия с 29.200 точки - 20.600 за компликация, 8.600 за осъществяване. Пред нашите девойки се подредиха и представителките на Беларус с 29.100 точки.

Така България приключи присъединяване си на Световното състезание в Баку с два медала, извоювани от ансамбъла - бронз в многобоя и сребро във финала с пет топки. В самостоятелната конкуренция родните грации завоюваха две квоти за Олимпийските игри в Токио следващата година, откакто Боряна Калейн се подреди четвърта в многобоя, а Катрин Тасева девета. На финалите на обособените уреди в самостоятелната конкуренция Боряна Калейн приключи пета на обръч и топка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР