Българските военноморски сили ще получат широк набор водолазно оборудване и

...
Българските военноморски сили ще получат широк набор водолазно оборудване и
Коментари Харесай

Военноморските сили получават безпилотни подводни апарати

Българските военноморски сили ще получат необятен набор водолазно съоръжение и безпилотни подводни апарати, оповестиха от пресслужбата на щаба на флота във Варна.

Проектът на Адмиралтейството е утвърден на съвещание на Съвета " Външни работи/Отбрана " на Европейски Съюз при разглеждането на втори пакет с планове по самодейността " Постоянно структурирано съдействие ". За присъединяване са селектирани общо 17 плана, измежду които и предлагането на българските Военноморски сили за основаване на " Модулен детайл за бързо развръщане за подводни интервенции ".

Проектът е оценен като предпочитан за построяването на отбранителните качества на Европейски Съюз. Освен България, като координатор, в него вземат участие Гърция и Франция, а Италия и Полша са със статут на наблюдаващи.

Предвижда се създаване на профилиран модулен детайл за обезпечаване на цялостния набор от отбранителни интервенции за подводни интервенции в експедиционен формат, като се изключи задачи и задания на силите за специфични интервенции. Целта е оборудването да се употребява както на море, по този начин и във вътрешни водни басейни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР