Българските клубове от efbet Лига няма да могат да излизат

...
Българските клубове от efbet Лига няма да могат да излизат
Коментари Харесай

Обрат: Българските клубове ще могат да картотекират 20 чужденци извън ЕС, но ще играят само 5

Българските клубове от efbet Лига няма да могат да излизат с 11 чужденци отвън Европейски Съюз, каквито информации се появиха през вчерашния ден, оповестява Sportal.bg.

Оказа се, че елитните ни тимове ще имат право да картотекират до 20 чужденци с паспорти отвън Европейски Съюз, само че единствено 5 от тях ще могат да са по едно и също време на терена, както бе и до този миг.

За сериозното комплициране способства и вчерашната информация от уеб страницата на БФС.

Първоначално първото изречение от известието бе: “Българският футболен съюз прецизира, че измененията в разпоредбите за картотекиране и присъединяване на задгранични футболисти в ППЛ и ВПЛ са признати по самодейност на Професионалната футболна лига и на самите клубове.”

Малко по-късно от БФС отстраниха думата “участие” и оставиха единствено “картотекиране”.

Sportal.bg направи изследване за какво множеството професионални клубове са “за” увеличение на чужденците отвън Европейски Съюз. Причината е финансова. Въпросните състезатели са по-евтини от българските футболисти.

Повечето родни играчи мъчно се съгласяват на месечна заплата под 5000 лв., до момента в който тези от страни отвън Европейски Съюз идвали за доста по-малки хонорари от въпросната сума.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР