“Български пощи” ЕАД и синдикатите подписаха споразумение за увеличение на

...
“Български пощи” ЕАД и синдикатите подписаха споразумение за увеличение на
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Вдигат заплатите в Български пощи с близо 20%

“Български пощи” ЕАД и синдикатите подписаха съглашение за нарастване на главните работни заплати и месечните обществени заплащания на работещите в пощите.

Освен нарастване на главните хонорари, съглашението обгръща и нарастване на ваучерите, както и стратегия от сложни ограничения за усъвършенстване на разноските и увеличение на приходите на сдружението.

Вицепремиерът и Министър на превоза и известията Христо Алексиев сподели, че съглашението е плод на общи старания.

“Това е една добра първа стъпка, тъй като подписаният през днешния ден документ ще докара до снишаване на нарасналото публично напрежение.”, сподели той и изрази вяра, че съглашението ще способства за нарастване на мотивацията на работещите в тази сфера.

Алексиев посочи, че следва 19% нарастване на заплатите на чиновниците на “Български пощи”, както и увеличение на цената на ваучерите от 60 лева на 100 лева

Председателя на КНСБ Пламен Димитров съобщи, че е благополучен от подписаното съглашение.

Той обаче обърна внимание, че има нелоялни практики на частните мобилни оператори в областта на превоза и известията, и моли институциите да извърнат внимание на този проблем.

“От една война никой не е спечелил. Не мога да не изразя задоволството си от това, че взехме решение казуса по този начин”, означи Димитър Манолов, ръководител на КТ “Подкрепа”.

Главният изпълнителен шеф на „ Български пощи “ ЕАД Филип Алексиев изясни, че междинна заплата преди нарастванията е към 1400 лева и в този момент следва работещите в бранша да получат нарастване на два пъти - в този момент и по-късно през лятото.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР