Българската федерация по волейбол (БФВ) остави женския национален отбор без

...
Българската федерация по волейбол (БФВ) остави женския национален отбор без
Коментари Харесай

Волейболистките ще са без лекарски щаб на европейското първенство

Българската федерация по волейбол (БФВ) остави женския народен тим без лекарски щаб за идното европейско състезание. Шампионатът ще се организира в Азербайджан и Грузия от 22 септември до 1 октомври, а през днешния ден националките отпътуваха за Баку.

Отборът няма да разполага нито с лекар, нито с физиотерапевт, нито с теляк. На летището лекарските чанти бяха носени от старши треньора Иван Сеферинов и част от състезателките, а със профилираната инсталация ще работи кондиционният треньор, заяви Би Ти Ви.

" Ние, женското направление, постоянно сме били сирачето на волейбола. Не единствено е неуместно, само че сега при нас даже няма профилиран теляк ", сподели Сеферинов от летището. Това надалеч няма да е първият случай, когато националките ще би трябвало да употребяват лекарските щабове на други тимове.

" Аз постоянно желая да играя в националния тим. Някои условия сега са такива, че биха ме принудили да не бъда повече ", сподели една от лидерките на тима - Елица Василева.

 Не за първи път тимът, воден от Иван Сеферинов (на снимката), ще би трябвало да употребява лекарите на другите сформира
© LAP.bg

Не за първи път тимът, воден от Иван Сеферинов (на снимката), ще би трябвало да употребява лекарите на другите сформира

Отношението на волейболната федерация към женското направление идва на фона на впечатляващото показване на националния тим до 23 години, който завоюва орден от международното състезание.

Четири от състезателките, завоювали бронз на шампионата в Словения, ще бъдат в състава за европейското - Гергана Димитрова, Жана Тодорова, Мария Данчева и Мирослава Паскова.

България е в група с Русия, Турция и Украйна. Първият мач на българските волейболистки е против украинките на 23 септември. На идващия ден със същия начален час е дуелът с Турция, а конфликтът с Русия е на 25 септември. И трите мача стартира в 14.30 ч. българско време.

Победителят в групата се класира непосредствено за четвъртфиналите, а вторият и третият ще играят плейофи за място във финалната осмица.

Съставът на България

Разпределители:
Лора Китипова
Диана Ненова

Посрещачи:
Елица Василева
Добриана Рабаджиева
Ева Янева
Гергана Димитрова
Мирослава Паскова

Диагонал:
Емилия Николова

Централни блокировачи:
Христина Русева
Нася Димитрова
Страшимира Филипова
Мария Данчева

Либера:
Мария Филипова
Жана Тодорова
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР