Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира четири нови

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира четири нови
Коментари Харесай

Ново огнище на африканска чума във Варненско

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) установи четири нови огнища на Африканска чума по свинете (АЧС). Положителните резултати от пробите са доказани през днешния ден, 8 януари 2020 година от Националната референтна лаборатория в Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт в София.

Едно от тях е индустриална плантация в с. Брестак, общ. Вълчи дол, обл. Варна. В засегнатия свинекомплекс се отглеждат 39 656 прасета.

Пробите са изследвани като въздържан контрол въз основа на огнището в „ Тетрахиб “ АД, с. Никола Козлево, обл. Шумен. При откриването на огнището стана ясно, че активност на обекта е угояване на прасета. БАБХ прави следене на придвижването на животните от и към засегнатия животновъден обект за минимум 35 дни, предхождащи датата на потвърждаване на болестта на прасетата. Част от свинете в Никола Козлево са пристигнали от обекта в с. Брестак, което наложи да бъде неразрешено придвижването на животни от свинекомплекса и вземането на проби за АЧС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР