И бащата от двамата хасковлии, обвинени в съучастие с шефката

...
И бащата от двамата хасковлии, обвинени в съучастие с шефката
Коментари Харесай

И бащата от аферата Митници остава в ареста за постоянно

И бащата от двамата хасковлии, упрекнати в съучастничество с шефката на Агенция  " Митници " Петя Банкова, остава в ареста.

Това постанови през днешния ден тричленен състав на Апелативен съд – София, който потвърди мярката „ задържане под стража “, наложена на Марин Димитров. Решението е дефинитивно.

Става въпрос за историята, почнала със задържането на Петя Банкова и татко и наследник Марин и Стефан Димитрови (като Старши тогава се разболя и бе откаран в " Пирогов " ). По същото дело се търси Никола Николов - Паскал, а по-късно бе причислен като обвинен и досегашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.

Съдебният състав смята, че на този стадий събраните доказателства са задоволителни, с цел да се допуска съпричастност на Марин Димитров към съучастничество в незаконна група за търговия с въздействие. Другото обвиняване против него е за съучастничество към контрабанда на цигари, само че съгласно съда на този стадий няма събрани задоволително доказателства за такова.

Адвокат Любомир Таков, който пази Димитров, уточни, че поради заболяване на клиента му той не би могъл да обитава в изискванията на ареста и помоли съдиите да извърнат внимание, че в залата поради положението му участва здравно лице от ареста. Защитата означи, че в последните две седмици са били разпитани някогашни и сегашни ръководители на Министерство на вътрешните работи и никой не е загатнал да е имал контакт с обвинения.

Марин Димитров сподели пред правосъдния състав, че в никакъв случай не се е занимавал с контрабанда на каквото и да било (атаката против тях в това време преля към Бойко Рашков, а по линия на Петя Банкова - към Асен Василев. Нищо, че в действителност татко и наследник Димитрови досега даже не са осдъждани, б.р.)

Съдът се произнесе още, че са налице данни за висока социална заплаха и медицински грижи могат да бъдат предоставени и в ареста. От правосъдния състав стана известно, че съгласно скришен очевидец по делото точно обвиненият Марин Димитров е търсил подпомагане от чиновници на Агенция „ Митници “ за образуване на канали. По време на съвещанието от обвиняването цитираха и очевидец, който твърди, че Димитров е предложил 250 хиляди лева за назначението на Венцислав Кирчев за началник на Главна Дирекция „ Национална полиция “.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР