България в лицето на Бойко Борисов беше солидарна към позицията

...
България в лицето на Бойко Борисов беше солидарна към позицията
Коментари Харесай

Цветанов: България трябва да е солидарна с Европа за случая Скрипал

България в лицето на Бойко Борисов беше солидарна към позицията на Англия за Сергей Скрипал. България би трябвало да има своето политическо решение, това е тематика която ще бъде изяснявана. Има решения, които се взимат на най-високо равнище. Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Би Ти Ви.

" Много европейски страни взеха решение да експулсират съветски дипломати, считам че и България би трябвало да бъде солидарна с тях, изясни той. - Правителството ще вземе вярното решение, с цел да покажем съпричастност и взаимност с всичко това, което направиха другите страни в Европа с съветските дипломати. "

" Когато България имаше позиция за терористичния акт в Сарафово, имахме поддръжката от Тереза Мей в качеството й на вътрешен министър ", напомни Цветанов. Политикът не се ангажира с изрично мнение дали би трябвало да експулсираме съветски дипломати преди Борисов да разгласи решението ", добави той.

Цветанов дефинира срещата на върха Ердоган - Европейски Съюз като доста положителна. " Убеден съм, че разговорът ще продължи. Трябва да приказваме за това, което ни сплотява, по-късно да чистим разликите ", съобщи заместник-председателят на ГЕРБ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР