България трябва да отстоява по-твърдо позициите си за Шенген, смята

...
България трябва да отстоява по-твърдо позициите си за Шенген, смята
Коментари Харесай

Владимир Кисьов за ветото на Нидерландия: Никой няма право да ни слага черен печат на челото

България би трябвало да отстоява по-твърдо позициите си за Шенген, счита Владимир Кисьов, някогашен основен договарящ за участието на България в Европейски Съюз и някогашен заместник-министър на външните работи.

" Няма никаква причина във връзка с критериите. България ги извършва от години ", уточни той в изявление за БНР.

Полицаите ни на границата са като опълченците на Шипка, счита Кисьов.

" Не съм видял посланикът на Холандия да сервира едно цвете на починалите в отбраната на европейската граница. Няма подобен случай. "

България би трябвало да отстоява по-твърдо позициите си, акцентира някогашният основен договарящ.

" Никой няма право да ни поставя черен щемпел, спомагателен, на челото. Това стопира задграничните вложения, това стопира бизнеса. Това е в ущърб на България в тежък, спешен стопански миг. "

На нидерландския министър председател Рюте не може да му се има доверие, добави Кисьов. Той попита още за какво да е неприятен имидж за страната ни това, " че се стреля по български служители на реда ".

Трябва да получим спомагателна помощ за защитата на общата граница, посочи още Владимир Кисьов.

" Нашите политици, с просташките нападки, с цел да печелят доверие и симпатизанти – във връзка с корупция и така нататък, те се превеждат от посланиците на европейските страни и се пращат в техните страни ", разяснява той в предаването " Преди всички ".

България и Румъния няма да бъдат разграничени. Няма настройка на служителите за такова нещо, предвижда Кисьов. Според него тематиката няма да се отсрочи.

Владимир Кисьов означи още, че няма отговор на въпроса " какво качествено ще се случи " за 6 месеца, в случай че решението за участието ни в Шенген се трансферира за идната година.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР