България подкрепя всички инициативи на НАТО за увеличаване на бдителността,

...
България подкрепя всички инициативи на НАТО за увеличаване на бдителността,
Коментари Харесай

Генчовска похвали НАТО за създаването на допълнителна бойна група у нас -

„ България поддържа всички начинания на НАТО за увеличение на бдителността, възпирането и отбранителните качества на съдружниците “. 

Това съобщи заместник-министърът на защитата Теодора Генчовска на видеоконферентна среща през днешния ден с министрите на защитата на Грузия, Полша, Румъния, Украйна и Турция. Форум в този формат се организира за повторно по самодейност на Министерството на националната защита на Турция.

Генчовска акцентира, че решенията за усилване на наличието на Алианса в източния фланг, в това число основаването на четири спомагателни бойни групи в България, Румъния, Словакия и Унгария, спомагат за подсилване на възпиращия и защитителен капацитет на страните членки.

" България изрично осъжда непредизвиканата и неоправдана война на Русия против Украйна. Нашата позиция е непрекъсната, ясна и твърда: поддържаме суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници, в това число нейните териториални води " - съобщи заместник-министърът на защитата.

На срещата е посочено, че войната в Украйна ускорява заканите против сигурността и може да докара до дестабилизация на целия Черноморски район.

Представителите на шестте страни са разискали още усилването на съдействието за " обезпечаване на ефикасни стратегически връзки за битка с дезинформацията и помощта за Украйна, която дават страните членки на НАТО и Европейски Съюз ".

Генчовска означи, че с изключение на филантропична и военно-техническа помощ, България е " подготвена да окаже мощна поддръжка на Украйна, която през юни тази година получи статут на кандидатка за участие в Европейски Съюз, в напъните й за промени, допринасящи за започване на договаряния за присъединение към Съюза ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР