България няма да се подаде на газовия шантаж от Русия.

...
България няма да се подаде на газовия шантаж от Русия.
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да се поддадем на газовия шантаж на Русия

България няма да се подаде на газовия шантаж от Русия. Това съобщи министър председателят на България Кирил Петков.

Той взе участие в церемонията по началото на построяването на терминал за полутечен газ в Александруполис. В проявата взе участие и министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис.

Днешният ден ще остане в политическата история на връзките сред България и Гърция. Той ще бъде запомнен с икономическа независимост и политическа самостоятелност, това съобщи министър-председателят на България.

" Искам да благодаря на моя сътрудник и другар Кириакос Мицотакис за всеотдайната политическа поддръжка освен за този план, само че и за ускорената реализация на газовия интерконектор Гърция-България IGB. Изказвам и своята признателност за помощта, която прилежаща и другарска Гърция оказва на България в сегашния сериозен миг посредством потребление на потенциала на съществуващия терминал ", уточни Петков.

С 20-процентен дял „ Булгартрансгаз “ е измежду акционерите в терминала, който се чака да бъде приключен до края на 2023 година.

Стойността на плана се прави оценка на 382 млн. евро. От тях 166.7 млн. евро се обезпечават от гръцката Оперативна стратегия " Конкурентоспособност, предприемачество и нововъведения 2014-2020 ". Инвестиционното присъединяване на " Булгартрансгаз " се пресмята на 16.6 млн. евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР