България е на 43-то място от 44 възможни според международния

...
България е на 43-то място от 44 възможни според международния
Коментари Харесай

Не е cool да си неграмотен

България е на 43-то място от 44 вероятни съгласно интернационалния тест за просветеност на 15-годишните PISA. Страната ни е първа по неначетеност в Европейския съюз, сочи разбор на Европейската комисия. В международен мащаб заемаме 53-то място – доста преди нас са Киргизстан, Тринидад и Тобаго, Туркменистан, Тонга. Интелигентността на нацията внезапно понижава. По IQ към този момент сме след Монголия и Казахстан съгласно ранглиста на Центъра за демографска политика. Едва на 47-мо място сме по просветеност в лист от 113 страни.

 Разпознахте ли се? Някакви идеЙ на какво се дължи това? Неграмотни сме си. Наистина. Все повече. И все по-малко ни прави впечЕтление. Така че – не са ни прецакали в отчетите, тъй като сме дребни. Няма международен скрит план против нас. Не са нито илюминатите, нито масоните. Заслужаваме си мястото в класациите.

 Да, и ти, който четеш възмутено, цъкаш с език и си казваш: " К‘ва е тая, бе ". И ти, който публикуваш във " Facebook " фотоси на Вазов върху българското знаме, съпроводени с текст " ВАЗОВ ТИ СИ НАИ ВЕЛИКИЯ ".

  " ДеЦки градини ", " деДективски агенциЙ ", " тЯтър ", " аЙрогара ", " напримерНО " … Да не преставам ли? Примерите са безкрайни. Социални мрежи, табели на магазини, кафенета и сладкарници, медии – на всички места изобилства от правописни неточности.

 ПишемЕ необразовано, говоримЕ необразовано, май започнахме и да мислимЕ необразовано. Да, да, знам, че това не е най-големият проблем на KLETA MAJKA BALGARIQ, само че в действителност ли не ни пука, че ни става все по-трудно да приказваме и пишем обикновено на майчин език? От себеуважение, не от друго.

 Имам ИЗ-ПОД-НАД поради, че е грозно. Претенциите ни, другояче толкоз доста и огромни, би трябвало да се покриват най-малко малко с опциите. Иначе животА ни в никакъв случай няма да стане розАв.

СъжЕлявам, не можемЕ да " продължаваме напред " по този метод!

Инфо: www.highviewart.com

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР