България беше една от страните, които подкрепиха началото на преговорите.

...
България беше една от страните, които подкрепиха началото на преговорите.
Коментари Харесай

Буяр Османи: България няма да блокира евроинтеграцията на Северна Македония


България беше една от страните, които поддържаха началото на договарянията. Ако искаше да попречи на този развой, можеше да го блокира през март, защото без единодушието на България нямаше да получим решение за започване на договарянията. Това съобщи македонският вицепремиер по европейските въпроси Буяр Османи по отношение на запитване дали страната може да получи несъгласие от страна на София за процеса на евроинтеграция.
Борисов: Направихме допустимо присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз „ Сега всичко е в ръцете на македонците “, сподели българският министър председател
Османи акцентира, че фактът, че България поддържа Македония със забележка в протокола значи, че съществува въпрос, който би трябвало да бъде позволен, заяви МИА.

„ Ние сме подписали Договора за добросъседство с България и имаме отговорностите да го осъществим, включвайки и позитивните резултати от работата на комисията по историческите въпроси “, съобщи вицепремиерът.

Едно от основните условия за участие в Европейски Съюз са добросъседските връзки и решение на отворените въпроси със съседите, което не е нещо ново, акцентира той.

„ Смятам, че в идващия интервал би трябвало да се седне съществено с българската страна, да се беседва по всички въпроси и да се опитаме да приемем някакво решение в границите на позициите, които имат и двете страни “, съобщи Османи.

Той акцентира, че Македония е подписала Договора за добросъседство с България и Преспанския контракт с Гърция и там има включени тематики, които би трябвало да се приложат.
По материал на БГНЕС
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР