Българите притеснени дали ще им плащат и колко се обезцени

...
Българите притеснени дали ще им плащат и колко се обезцени
Коментари Харесай

Затягат режима за берачите на ягоди

Българите обезпокоени дали ще им заплащат и какъв брой се обезцени паундът

Англичанин ли незает, или удовлетворен немец, ленив ли французин, или напушен датчанин… Това изреждане може да продължи безспир, само че казусът, пред който са изправени производителите на селскостопанска продукция във Англия, е напълно нелек за тях. След 31 януари, когато страната им ще добие по този начин лелеяната самостоятелност от Европейския съюз (като че ли се освобождават от някакво иго!), те ще увиснат без служащи, които да прибират реколтата от да вземем за пример по този начин обичаните от сънародниците им ягоди…
Защото фермерите на Острова може да се окажат без десетки хиляди сезонни служащи от България и Румъния, които така и така към този момент избират да се трудят в границите на Европейския съюз точно поради „ независимостта “. Естествено мотив за нежеланото бъдеще дава безконечният бунтовник Борис Джонсън, който е на път да се откаже от поето по-рано от държавното управление в Лондон заричане за отсрочване на идните забрани за влизането на нискоквалифицирани служащи във Англия.
През 2018 година някогашната министър-председателка Тереза Мей разгласява бяла книга, в която бе препоръчан двегодишен „ стеснен във времето път за краткотрайно наемане на непознати служащи “. Документът пристигна в отговор на напън от страна на английските работодателски организации.
С желанието на Джонсън този „ гратисен “ интервал да не се съблюдава, се обрисува имиграционните правила да се трансфорат в сцена за конфликт сред държавното управление и бизнеса. Но най-много да се трансфорат в преграда за източноевропейските служащи.
Представители от „ Даунинг стрийт “ 10 са коментирали, представени от „ Файненшъл таймс “ и „ Индипендънт “, че кабинетът чака проектът на Джонсън да бъде разискван, като „ политическото предпочитание е да се обмисли да няма временен интервал “. Въпреки това те акцентират, че към този момент не е взето дефинитивно решение, т.е. смяна или не – всичко към този момент е в областта на спекулациите.
Преди референдума във Англия през 2016 година агитиращите за овакантяване на Европейски Съюз, измежду които и Борис Джонсън, акцентираха като аргумент за излизането от Съюза обстоятелството, че по този начин ще спре потокът от българи и румънци към кралството, които поради по-ниските си условия за възнаграждение „ крадат “ работни места от английските жители. Британски организации оферират предложения за работа във ферми, като заплащането е над 7 лири на час плюс бонуси и ексклузивен труд, с контракти за 4 или 6 месеца.
От общо 85 000 сезонни служащи в английското селско стопанство към 30 000 берат плодове. Правителството от години се заканва да забрани на жителите на други страни от Европейски Съюз да живеят и работят в страната без виза. По този метод пораждат мощни опасения измежду фермерите, които разчитат на чужденци да им берат реколтата. Стана ясно, че им е все по-трудно, да не кажем невероятно, да намират сезонни служащи.
Благодарение на неяснотите – както в сектора, по този начин и в държавното управление в Лондон – Брекзит се трансформира в тотална рецесия на доверието. У двете страни се обрисуват възприятието на неустановеност за бъдещето, на неизбежност на безработица и прочие Много труженици от България и Румъния са недоволни и обмислят овакантяване, тъй като работодателите им ги принуждавали да работят по-малко от 8 часа, с цел да им бъде платено по-малко.
Ако до скоро е имало напор от искащи да работят няколко месеца или година, в този момент огромна част даже се опасяват да заминат, защото считат, че няма да им бъде платено.
Българите са съществено обезпокоени за това какъв брой и доколко ще се обезцени паундът. Много от популацията не пазари по този начин както преди, доста от стоките към този момент не се търсят или се купуват в по-ограничено количество, тъй като съгласно живеещите там е допустимо да се получи огромен срив на паунда.
Голяма част от магазините пък били пуснали огромни разпродажби и по-късно възнамерявали да затворят, имало артикули, понижени до 90%, само че все пак се застоявала в магазините, което също приказва, че всички към този момент добре преценят какво и какъв брой да пазарят.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР