Бъдещия председател на банката Дюк заяви, че Дюк каза, че

...
Бъдещия председател на банката Дюк заяви, че Дюк каза, че
Коментари Харесай

Промени на върха в Wells Fargo

Бъдещия ръководител на банката Дюк съобщи, че Дюк сподели, че е вижд себе си като човек, който може да подсигурява, че Уелс Фарго ще се промени от институция, задвижвана от продажби, към банка, ориентирана към услугите.

Още по тематиката
Германската банка заема 16-о място за 2016 година в ранглиста на Scorpio Partnership
7 авг 2017
Общият брой на засегнатите е 400 хиляди, настояват от италианската банка
27 юли 2017
Ръководството на банката ще упражнява по-сериозен надзор върху активите й за да се оправи с ниската волатилност, която краде от облагите на кредитора
20 юли 2017
JPMorgan означи рекордна тримесечна облага, само че акциите в бранша означиха спад
17 юли 2017

Бетси Дюк ще замести оттеглящия се следващата година Стифън Сангър като ръководител на управителния съвет на американската банка Wells Fargo, оповестява Reuters. Рокадата е една от няколко промени на управителни позиции, които холдинговата компания разгласи в отговор на абсурда с манипулирането на потребителски сметки, в който беше забъркана преди към година.

Сангър ще се отдръпна в края на тази година, 4 месеца преди плануваното му овакантяване заради постигане на пенсионна възраст. Синтия Милиган и Сюзан Свенсън, дългогодишни шефове в компанията, също ще изоставен Wells Fargo по това време. Като самостоятелен шеф в управлението на банката ще бъде включен Хуан Пуадас, заемал поста началник на отдел за интернационално консултиране в Pricewaterhouse Coopers, понастоящем PwC.

За абсурда

От управителния съвет на Wells Fargo оповестиха, че възнамеряват и 4 промени в надзорния съвет, както и други в бъдеще. Рокадите в банката целят да намерят верния баланс сред членове на управлението, които са осведомени с ръководството на компанията, и потребността от нови фигури, които да надзирават измененията в банката. Преструктурирането на ръководтсвото на холдинговата компания значително се дължи на абсурда с комерсиалните й практики през предходната година. Репутацията на Wells Fargo на една от най-печелившите институции във финансовия бранш беше разтърсена, откакто се разбра, че чиновници на банката са основали над 2.1 млн. подправени сметки на имена на клиенти. От тогава финансовата институция направи редица промени, само че остават участници в редица правосъдни процеси и следствия, зародили към абсурда.

В взаимно изявление, Сангър и Бетси разясниха, че измененията за компанията занапред предстоят, откакто по-рано тази година на съвещание на акционерите на банката, огромна част от лицата на управителни позиции са получили относително ниска поддръжка. " Тази компания ще се трансформира в по-добра банка, в сравнение с в миналото е щяла да бъде, в случай че не беше получила този сигнал за събуджане ", съобщи Дюк. " Тя беше толкоз сполучлива за толкоз дълго време, че беше мъчно да се разграничи потребността от смяна. ", добави тя.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР