Бъдещите пандемии могат да бъдат по-смъртоносни от настоящата, предупреди един

...
Бъдещите пандемии могат да бъдат по-смъртоносни от настоящата, предупреди един
Коментари Харесай

Създател на една от ваксините: Следващата пандемия може да е по-смъртоносна

Бъдещите пандемии могат да бъдат по-смъртоносни от актуалната, предизвести един от основателите на

На обществена лекция проф. доктор Сара Гилбърт съобщи, че е належащо по-голямо финансиране за подготвеност за пандемии, с цел да се предотврати загубата на постигнатия прогрес. Тя също по този начин предизвести, че имунизациите може да се окажат по-малко ефикасни против разновидността Омикрон на ковид , съобщи BBC.

" Това няма да е последният път, когато вирус заплашва живота и препитанието ни. Истината е, че идващият може да е по-лош. Той може да бъде по-заразен, по-смъртоносен или и двете. Не можем да допуснем обстановка, в която сме минали през всичко това и към момента няма финансиране за подготвеност за пандемии ", добави тя.

Коментирайки разновидността Омикрон, тя сподели, че шпайк протеинът съдържа разновидности, за които е известно, че усилват трансмисивността на вируса.

" Но има и спомагателни промени, които могат да значат, че антителата, провокирани от имунизациите или от заразяването с други разновидности, могат да бъдат по-малко ефикасни за попречване на заразяването с Омикрон. Докато не разберем повече, би трябвало да бъдем внимателни и да предприемем ограничения за закъснение на разпространяването на този нов вид ", акцентира професорът.
 Може да е нужна напълно нова ваксина против Омикрон
Може да е нужна напълно нова ваксина против Омикрон

В BioNTech са оптимисти, в Moderna - не толкоз...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР