Азиатската Шампионска лига по футбол ще продължи в два регионални

...
Азиатската Шампионска лига по футбол ще продължи в два регионални
Коментари Харесай

Азиатската футболна централа обяви как ще завършат турнирите и първенствата

Азиатската Шампионска лига по футбол ще продължи в два районни центъра през септември и октомври, като тимовете ще играят по един мач, с цел да дефинират и новия първенец при започване на декември, заяви Азиатската футболна конфедерация (АФК).

Елитният клубен шампионат на този континент беше спрян при започване на март поради новия ковид, който сковава целия международен спорт. Сега азиатската Шампионска лига ще се възобнови на първо време в Западна Азия на 14 септември, а в източната част на континента на 16 октомври. Турнирите ще бъдат централизирани в един град или непосредствен район. Мачовете в груповата фаза ще се изиграят, както са планувани в истинския им формат. След това елиминациите ще се играят в една среща вместо на разменено посещение.

Така в двата района ще се играе на елиминации, без да се пресичат линиите, а финалът ще се състои на 5-и декември, противопоставяйки спечелилите във всеки поток. Мачът за купата ще се играе в западно-азиатския хъб.

Четири мача, включващи тимовете от ОАЕ, Иран, Саудитска Арабия, Узбекистан и Ирак ще се състоят в центъра в Западна Азия. Докато австралийският Пърт Глори ще играе против Шанхай Шенхуа в откриващия мач от шампионата на Изток.

Вторият по мощ шампионат в Азия- АФК Къп, който дава късмет на по-слаби народи и тимове, ще се организира по същата формула. Отборите също ще бъдат поделени на Източна и Западна група и ще играят в един и същи град, стартирайки от края на октомври. Финалната среща е планувана за 12-и декември.

" Независимо от комплицираното време, в което сме принудени да приключим клубните шампионати, аз се веселя да видя насърчителен прогрес. Имам поради връщането на доста национални лиги на терена и дружно с това идва и вярата, че в идващите месеци можем да приключим както Шампионската лига, по този начин и Купата на АФК ", съобщи генералният секретар на AFC Уиндзор Джон в прессъобщение.

Беше взето решение и за отсроченото състезание на Азия за юноши до 19 години. Сега то би трябвало да се организира от 14-ти до 31-ви октомври в Узбекистан. Първенството на Азия за юноши до 16 години ще се организира в Бахрейн от 25 ноември до 12 декември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР