Аз политически коментари няма да правя. Това заяви ръководителят на

...
Аз политически коментари няма да правя. Това заяви ръководителят на
Коментари Харесай

Маджарова: Спецпрокуратурата никога не е нахлувала в президентството

" Аз политически мнения няма да върша. "

Това съобщи ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова в отговор на въпрос за импортирания сигнал във Висш съдебен съвет с искане за предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев.

За мен това искане е политическо, само че аз съм магистрат и няма да върша политически мнения, сбита бе прокурор Маджарова, само че в допълнение разяснява, че нейната персонална позиция е, че учредения за премахване на основния прокурор по тези претекстове, които са изтъкнати в сигнала на министър Янаки Стоилов, не са налице.

Защо в този момент, за какво тъкмо в този миг, медиите могли сами да си отговорят на въпроса.

Сигналът към Висш съдебен съвет за настояването на служебния правосъден министър Янаки Стоилов за предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев е закономерен. Доколко обаче тази процедура е обоснована, не мисля, че аз съм индивидът, който следва да отговори на въпроса, посочи прокурор Маджарова.

Магистрати от спецпрокуратурата по никакъв метод не се нахлували в президентството, а са подхванали и направили дейности след съответно позволение от български съд. Спецпрокуратата е влезнала на територията на президентството по правила и чиновниците са били въведени от административния секретар на президентството.

Всички други изказвания - за навлизане някъде - са най-малкото лъжа и манипулативно поднесени, посочи прокурор Маджарова, съгласно която е извънредно време да се спре да се приказва за навлизане - " такова няма ". Маджарова и посочи, че също така самата постройка на президентството не разполага се употребява с привилегия да не се правят дейности по следствие и законова възбрана.

По отношение на подслушванията на ГДБОП, осъществено по две следствия, Маджарова съобщи, че и в тази ситуация не може да става дума за нелегално и нерегламентирано подслушване, права на никого не са нарушени и политици не са били подслушвани.

Прокурор Маджарова има вяра, че ще се прояви разсъдък по концепцията за закриването на Специализираната прокуратура. Ако въпреки всичко се стигне до това има заплахата за процесите, които висят в досъдебна фаза, уточни тя.

Тя е на мнение, че процесът по закриване на профилираните съдилища би се отразил отрицателно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР