Ще настояваме ДАНС и полицията да положат усилия да издирят

...
Ще настояваме ДАНС и полицията да положат усилия да издирят
Коментари Харесай

Прокуратурата иска МВР да намери всички мигранти от автобуса, убил двама полицаи в Бургас

" Ще настояваме ДАНС и полицията да положат старания да издирят всички незаконни мигранти, транспортирани в рейса палач, с който бяха прегазени двамата служители на реда в Бургас, тъй като са значими за делото ".

Това съобщи на първото съвещание по делото против сириеца Омар Аднан наблюдаващият прокурор Димитър Узунов , представен от bTV.

Аднан е упрекнат в съзнателно ликвидиране на двамата служители на реда Йордан Илиев и Атанас Градев, починали при провокираната от него злополука сред рейс с мигранти и патрулка

" Тактика на отбраната е да изиска призоваването на всички 111 очевидци ", уточни Калин Янев, юрист на обвинения. Защитата упорства, че злополуката е не провокирана съзнателно. " Клиентът ми твърди, че е бил малолетен по време на осъществяването на действието, действието не е съзнателно. Омар е направил избавителна маневра, завиване на дясно, по тази причина ще защищавам, че е работил по несъобразителност ", означи адв. Янев.
 Защитата желае обвиняването за гибелта на двама служители на реда в Бургас да бъде преквалифицирано
Защитата желае обвиняването за гибелта на двама служители на реда в Бургас да бъде преквалифицирано

Предстои разпит на 111 очевидци и 19 движимости лица

Според автотехническата експертиза обаче Аднан е имал опция два пъти да избегне злополуката, само че не го е направил .

Със бранителя на сириеца не е съгласна и майката на починалия служител на реда Йордан Илиев: " Абсолютно не съм съгласна с него! Видимо е, че той съзнателно ги цели и убива. Не поисквам същото на отбрана да се наложи да преживее. "

Днес са разпитани двама очевидци - притежателите на автокъщата в Харманли, от която е платен рейсът с мигрантите. Пред bTV те описват, че транспортното средство е било продадено 6000 лева - за елементи, само че е било в придвижване. Това станало вечерта преди случая. Автобусът бил без регистрационни табели, които са сложени в допълнение.

Всички останали, които трябваше да бъдат разпитани като очевидци по делото през днешния ден, са в неопределеност от повече от година, в това число и част от незаконните мигранти , пътували с рейса. Те са напуснали своеволно бежанския център в Харманли .

БГНЕС осведоми, че по делото би трябвало да бъдат разпитани 111 очевидци и 19 движимости лица, както и всичките 47 незаконни мигранти, возени от Омар Аднан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР