Апелативният съд в София отложи делото за убийството на Евгения

...
Апелативният съд в София отложи делото за убийството на Евгения
Коментари Харесай

Делото за убийството на Евгения Владимирова продължава наесен

Апелативният съд в София отсрочи делото за убийството на Евгения Владимирова за 8 октомври. Причината е, че назначената в предходното съвещание здравна експертиза към момента не е подготвена, съобщи БТА.

Преди два месеца се организира първо съвещание по делото, което към този момент е на втора инстанция, откакто Софийският градски съд брачният партньор на жертвата Орлин Владимиров и татко му Пламен. Присъдата обаче бе обжалвана.

Съдът назначи експертиза, която да откри механизма на убийството и аргументите за гибелта на дамата. Експертизата бе поискана от отбраната на двамата подсъдими. За правенето ѝ ще се употребяват всички данни по делото, както и резултатите от аутопсията на жертвата. Експертизата следва да откри дали е правилно изказванието на Орлин Владимиров, че Евгения си е блъснала главата в долап и това е довело до гибелта ѝ.

Според юриста на околните на починалата Иво Найденов, в случай че има разграничение в експертното мнение, може да се наложи нова, арбитражна експертиза.

Припомняме, 33-годишната Евгения Владимирова беше оповестена за търсене след изгубването си на 13 октомври 2021 година, а месец по-късно във водоем край София. Първоначално Орлин Владимиров поддържаше версията, че брачната половинка му отишла на фитнес, след което трябвало да се види с приятелки, само че по този начин и не се появила на срещата. Той даже взе присъединяване в издирването на изчезналата жена.

На 20 октомври 2023 година на двамата причинители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР