Районна прокуратура-Хасково, Териториално отделение - Свиленград привлече към наказателна отговорност

...
Районна прокуратура-Хасково, Териториално отделение - Свиленград привлече към наказателна отговорност
Коментари Харесай

Алжирец отива на съд по обвинения за принуда и хулиганство

Районна прокуратура-Хасково, Териториално поделение - Свиленград притегли към наказателна отговорност 41-годишен алжирски жител . Срещу А.Б. са повдигнати обвинявания за насила и безчинство, оповестяват от прокуратурата.

Според държавното обвиняване от месец ноември 2023 година до месец юни 2024 година обвиненият на два пъти принудил марокански жител да извърши нещо обратно на волята му - да преведе сумата от 150 евро и 200 евро. За задачата той използвал заплашване и мощ. В интервала от края на месец юли 2024 година до началото на месец август 2024 година алжирецът принудил жител на Сирия да му преведе сумата от 100 евро като използвал за това закани.

От прокуратурата означават, че на 15.10.2024 година в гр.Любимец, обл.Хасково, А.Б. направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото. Той отправил обидни думи по адрес на полицески контрольор в СДВНЧ - Любимец при Дирекция " Миграция ". Според прокуратурата действието се отличава с извънреден цинизъм и смелост и е осъществено при изискванията на рисков рецидив.

Трите действия са осъществени в Специален дом за краткотрайно настаняване на чужденци /СДВНЧ/ в гр.Любимец, където А.Б бил настанен. Обвиняемият е с отхвърлен статут на емигрант в страната . Той е осъждан за осъществен обир в гр.София на наказване отнемане от независимост за период от 2 години и 10 месеца, което е изтърпял в Затвора в гр.София.

С решение на Районен съд-Свиленград алжирският жител е арестуван по стража.
 Изправят пред Темида двама хулигани, обиждали и заплашвали служители на реда в Гълъбово
Изправят пред Темида двама хулигани, обиждали и заплашвали служители на реда в Гълъбово

Лицата са престъпно проявени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР