Автомобилният гигант Ford започва консултации за затварянето на завода си

...
Автомобилният гигант Ford започва консултации за затварянето на завода си
Коментари Харесай

Ford затваря мащабен завод във Великобритания

Автомобилният колос Ford стартира съвещания за затварянето на завода си в Уелс, като ще се стигне до редуциране на 1700 чиновници, оповестява английската преса.

Президентът на европейското поделение на компанията Стюарт Роули разгласи, че Ford ще подкрепи чиновниците със обществен пакет при съкращаването им, както и с помощ за намиране на нова работа. "Създаването на мощен и резистентен бизнес на Ford в Европа изисква от нас да вземем някои сложни решения. Ние сме ангажирани с Обединеното кралство, само че смяната търсенето и държанието на клиентите, минусите в цените, както и неналичието на спомагателни модели мотори вършат развиването ни стопански неустойчиво през идващите години ", изясни Роули.

Ford ще разгласи публично проектите си за затварянето на завода през 2020 година. Фабриката в Уелс работи от 40 година, само че през последните години равнище в бизнеса ѝ непрекъснато пада.

Смята се, че решението не е обвързвано с Брекзит. Ще напомним обаче, че Honda също разгласи проекти за затваряне на завода си в Суиндон през 2021 година, до момента в който Nissan промени решението си да работи по новия модел X-Trail в своя цех в Съндърланд.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР